Változás söpört át a Vidékfejlesztési Programon

2022. 08. 19., 13:23

„Módosult, enyhült a foglalkoztatotti bázislétszám fenntartásához kapcsolódó jogkövetkezmény” – jelentette be a kormány a hivatalos pályázati portálon.

„Amennyiben a Kedvezményezett a foglalkoztatotti bázislétszámot a fenntartási időszak alatt nem tartja fenn, úgy a Támogató jogosult a Szerződéstől elállni, az igényelt támogatást teljes egészében vagy részben visszavonni. Fentieknek megfelelően módosult a felhívás Jogkövetkezmények melléklete, valamint a felhíváshoz tartozó Támogatói Okirat” – ez a tájékoztatás jelent meg a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Programjának alábbi felhívásaival kapcsolatban a hivatalos pályázati portálon az alábbi felhívások esetében:

– „Kertészet korszerűsítése – gombaházak-hűtőházak létrehozására, meglévő gombaházak-hűtőházak korszerűsítése” (VP5-4.1.3.4-16)

– „Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” (VP2-4.1.3.5-16)

– „Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban” (VP3-4.2.1-15)

– „Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.3-16)

– „Baromfitartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.2-16) 

– „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” (VP6-6.4.1-16)

– „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” (VP6-6.4.1-16)

– „Kertészet korszerűsítése – üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével” (VP2-4.1.3.1-16)

– „Kertészet korszerűsítése – ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével” (VP2-4.1.3.2-16)

– „Mezőgazdasági- és feldolgozóüzemek energiahatékonyságának javítása” (VP5-4.1.6-4.2.3-17)

– „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.4-16) 

– „Sertéstartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.5-16)

– „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” (VP3-4.2.1-4.2.2-18)

– „Az állattenyésztési ágazat fejlesztése-trágyatárolók építése” (VP5-4.1.1.6-15)

– „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” (VP3-4.2.2-16)

 – „Állattartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.1-16)

– „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” (VP2-4.1.2-16)

„Az eddigi szabályozás szerint, amennyiben a foglalkoztatás fenntartására előírt kötelezettségnek a kedvezményezettek nem tesznek eleget, a támogató automatikusan eláll a támogatói szerződéstől és visszaköveteli a kifizetett támogatást. Mivel a munkaerő-piaci helyzet és a jelenlegi, aszállyal sújtott gazdasági helyzet jelentős kihívást jelent a gazdaságok számára, minden érintett felhívás – saját tagállami hatáskörben megtehető enyhítéssel – módosul. Ennek értelmében a támogatástól történő elállás nem következik be automatikusan, az Irányító Hatóság az egyedi körülményeket és az elmúlt időszak egyes vállalkozásokat érintő gazdasági hatásait figyelembe véve mérlegel majd” – tájékoztatott az Agrárminisztérium

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS