Változás söpört át a Vidékfejlesztési Programon

2022. 08. 19., 13:23

„Módosult, enyhült a foglalkoztatotti bázislétszám fenntartásához kapcsolódó jogkövetkezmény” – jelentette be a kormány a hivatalos pályázati portálon.

„Amennyiben a Kedvezményezett a foglalkoztatotti bázislétszámot a fenntartási időszak alatt nem tartja fenn, úgy a Támogató jogosult a Szerződéstől elállni, az igényelt támogatást teljes egészében vagy részben visszavonni. Fentieknek megfelelően módosult a felhívás Jogkövetkezmények melléklete, valamint a felhíváshoz tartozó Támogatói Okirat” – ez a tájékoztatás jelent meg a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Programjának alábbi felhívásaival kapcsolatban a hivatalos pályázati portálon az alábbi felhívások esetében:

– „Kertészet korszerűsítése – gombaházak-hűtőházak létrehozására, meglévő gombaházak-hűtőházak korszerűsítése” (VP5-4.1.3.4-16)

– „Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” (VP2-4.1.3.5-16)

– „Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban” (VP3-4.2.1-15)

– „Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.3-16)

– „Baromfitartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.2-16) 

– „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” (VP6-6.4.1-16)

– „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” (VP6-6.4.1-16)

– „Kertészet korszerűsítése – üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével” (VP2-4.1.3.1-16)

– „Kertészet korszerűsítése – ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével” (VP2-4.1.3.2-16)

– „Mezőgazdasági- és feldolgozóüzemek energiahatékonyságának javítása” (VP5-4.1.6-4.2.3-17)

– „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.4-16) 

– „Sertéstartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.5-16)

– „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” (VP3-4.2.1-4.2.2-18)

– „Az állattenyésztési ágazat fejlesztése-trágyatárolók építése” (VP5-4.1.1.6-15)

– „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” (VP3-4.2.2-16)

 – „Állattartó telepek korszerűsítése” (VP2-4.1.1.1-16)

– „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” (VP2-4.1.2-16)

„Az eddigi szabályozás szerint, amennyiben a foglalkoztatás fenntartására előírt kötelezettségnek a kedvezményezettek nem tesznek eleget, a támogató automatikusan eláll a támogatói szerződéstől és visszaköveteli a kifizetett támogatást. Mivel a munkaerő-piaci helyzet és a jelenlegi, aszállyal sújtott gazdasági helyzet jelentős kihívást jelent a gazdaságok számára, minden érintett felhívás – saját tagállami hatáskörben megtehető enyhítéssel – módosul. Ennek értelmében a támogatástól történő elállás nem következik be automatikusan, az Irányító Hatóság az egyedi körülményeket és az elmúlt időszak egyes vállalkozásokat érintő gazdasági hatásait figyelembe véve mérlegel majd” – tájékoztatott az Agrárminisztérium

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS