Uniós támogatással jött létre 5400 új munkahely

2023. 10. 05., 21:41

Közel 800 vidéki kis- és középvállalkozásnál 5400 álláshely jött létre a kkv kapacitásbővítő támogatásnak köszönhetően, 21,5 milliárd forintból – tájékoztatott az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA Nkft.).

A programot 2021 szeptembere és 2023 októbere között valósította meg a Magyar Államkincstár, a KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. és az OFA Nkft. konzorciumi formában, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, 100 százalékos uniós támogatással. 

A programban igényelhető vissza nem térítendő támogatás célja a kapacitásbővítés költségeinek részleges átvállalása volt a munkavállalói létszám növelése érdekében. A támogatásra Budapest és Pest vármegye kivételével minden régióból és megyéből pályázhattak a kis- és középvállalkozások. 

Az érintett kkv-knak a támogatás feltételeként vállalniuk kellett, hogy működő vagy újonnan létrehozott telephelyükön legalább három, legfeljebb huszonöt emberrel bővítik a foglalkoztatottak létszámát. Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új munkavállalónként 4 millió forint volt. A program egy felvett dolgozó bérköltségét 8 hónapig fedezte, legfeljebb havi bruttó 309 ezer forint és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó finanszírozásával. Az igénylő munkáltatók pedig vállalták, hogy a támogatott dolgozókat nyolc hónapon túl azonos időszakra, azonos munkaidő és azonos bruttó munkabér mellett tovább foglalkoztatják. Ezáltal a program 16 hónapig garantálta a biztos munkahelyet és keresetet a munkába állók számára.

A kapacitásbővítő támogatást a keleti országrészben igényelték a legtöbben, száznál több projekt helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye is. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS