Uniós támogatással bővítette gépparkját a miskolci M-Plus Central Europe Kft.

2024. 03. 16., 18:10

232 millió forintos beruházással bővítette gépparkját a miskolci székhelyű M-Plus Central Europe Kft. (korábbi nevén Toolstyle Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft.).

A fejlesztés célja az volt, hogy olyan berendezésekkel egészítsék ki az eszközparkjukat, melyekkel a cég elindulhat a korszerű, automatizált, robotvezérelt gyártás irányába. Emellett a beruházásnak köszönhetően nagy kapacitású és pontosságú, egyben komplex munkafolyamatok elvégzése is lehetővé vált. Ezen felül a projekt céljaként nevezték meg azt is, hogy azon alkatrészeknél, műveleteknél vagy anyagtípusoknál, ahol az emberi tényező és más gyártási körülmények jelentősen befolyásolják többek között a végtermék minőségét, automatizált megoldásokat vezessenek be – tájékoztatott a társaság, amely „a beszerzett gépekkel és megmunkáló központokkal Magyarországon eddig nem gyártott energetikai alkatrészeket tudnak nagyobb termelékenységgel, kisebb selejtszám mellett előállítani”.

A beruházáshoz, amely a Széchenyi Terv Plusz programban valósult meg, a vállalat 119,26 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A nyilvános cégadatok szerint a vállalat 2022-ben 8,328 millió euró, 2021-ben 5,472 millió euró nettó árbevételre tett szert. A cég adózott eredménye 2022-ben 1,045 millió euró, az előző évben 324 ezer euró volt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS