Uniós forrásból fejleszti telephelyét a székesfehérvári Alba-Kor Kft.

Uniós forrásból fejleszti telephelyét a székesfehérvári Alba-Kor Kft.
2023. 01. 17., 19:21

A felületkezeléssel foglalkozó Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű telephelyfejlesztést hajt végre Székesfehérváron.

A beruházáshoz a társaság 361,43 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében.

A telephely- és technológiafejlesztés eredményeként felépül egy felületkezelő üzem, illetve egy új technológiai rendszert is kialakítanak. A modern, korszerű üzem fenntartási költsége alacsonyabb lesz, mint a jelenlegi, korszerűtlen épületé, az energiafelhasználás is alacsonyabbá válik a megújuló energiák használatával.

A fejlesztés révén lehetőség nyílik a Magyar Tudományos Akadémiával történő együttműködésre és egy Európában teljesen egyedülálló, környezetbarát pácolási eljárás megalkotására. Ezen felül az összegyűjtött öblítővizet a jövőben a kifejlesztendő technológiai öblítővíz-kezelő berendezéssel tisztítják, ezáltal csökkentve az üzem szennyezőanyag kibocsátását, illetve az ártalmatlanítással járó költségeket. A beruházásnak köszönhetően a vállalat kilenc munkahelyet tud megőrizni, és további négy új munkahelyet teremt.

A nyilvános adatok szerint az Alba-Kor Kft. a 2020-as üzleti évben 250 millió forintos nettó árbevétel mellett mintegy 116 millió forint nyereséget könyvelt el, míg 2021-ben 334 millió forintnyi nettó árbevételhez közel 204 millió forint adózott eredmény társult. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 10:09:00
Sokan tudják, hogy minden cégnek rendelkeznie kell székhellyel. Viszont a székhely mellett a cégnek lehet telephelye és fióktelepe is. Milyen jogi feltételeknek kell megfelelnie a székhelynek? Mi a különbség a székhely, a telephely és a fióktelep között? A érdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
2023-03-22 09:09:00
Minden eddiginél pontosabb műtéti eljárásokra adhat lehetőséget az először anyagvizsgálatra használt technológia, amit tovább gondolva alkalmassá tettek rá, hogy valós idejű képeket készítsen az emberi test belsejéről. Ez szó szerint létfontosságú, például rákos szövetek eltávolításánál.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS