Újabb lehetőség a hazai startupoknak, október 3-ig lehet jelentkezni

2019. 09. 10., 17:44

A Start it @K&H inkubátorprogram ismét várja a lelkes, ötletfázisban levő csapatok jelentkezését, továbbra is iparági korlátok nélkül.

A startupoknál is megfigyelhető az egyéni vállalkozók egyik legfőbb továbblépési nehézsége, hogy ugyanazzal a gondolkodásmóddal próbálnak nekivágni egy cég vezetésének, mint ahogyan addig egyéni vállalkozásukat kezelték. Ahogy azonban nő a vállalkozás vagy a startup, úgy kell egyre több területet átlátni, amelyek mind-mind különböző kompetenciákat igényelnek. Magyarország kiváló háttérország a fejlesztésekhez, rengeteg ötlet vár megvalósításra, mégis kevés startup jut el a hazai, vagy akár a nemzetközi sikerig. Ennek hátterében az áll, hogy önmagában egy jó ötlet és a lelkesedés vagy akár a prototípus megléte még nem elegendő a további fejlődéshez, hiszen ekkortól jönnek az igazán izgalmas lépések, mint például a pénzügyek tervezése, a befektetők megnyerése vagy a piacra lépés. Mindezek a megfelelő szakmai csapat, segítség nélkül – ami mint egy védőháló áll a startup mögött – meglehetősen bonyolult és hosszadalmas folyamatok lehetnek.

Magyarország, azon belül is Budapest egyre meghatározóbb szereplő a startup ökoszisztémában. Ezt mutatja a legutóbbi EY Start-up-Barometer, amely szerint a magyar piacon 2018-ban kétszer annyi startup jutott tőkebefektetéshez, mint egy évvel korábban. Az európai piacon ezzel a tőkebefektetések száma arányaiban Magyarországon nőtt a leginkább tavaly. A Start it @K&H inkubációs program – amely Magyarország vezető nagyvállalati startup inkubátora – aktívan részt kíván venni a hazai startup világ további fejlődésében. Ezt elősegítendő, a K&H újabb jelentkezési hullámot indít, és október 3-ig várják a nagy fejlődési potenciállal rendelkező, jellemzően korai fázisban levő, minimum 2 fős csapatok jelentkezését, továbbra is iparági korlátok nélkül. A Start it @K&H inkubátorprogram jelenleg 25 csapatot mentorál, akik többek között a HR, az FMCG, a fintech és az e-sport területét képviselik. Ennek megfelelően a legkülönbözőbb ágazatokat is tudja segíteni, hiszen mentorcsapata és kapcsolati hálója is igen széles skálán mozog.

A jelentkezés végéig ugyan még van idő, de érdemes már korábban is felvenni a kapcsolatot az inkubátorral: szeptember 24-én ugyanis egy infóest keretében személyesen is meg lehet ismerni a már bent levő csapatokat és az őket támogató mentorokat. Az eseményen emellett hasznos tanácsokat is kaphatnak a vállalkozó kedvű csapatok, hogy mire érdemes figyelni a pályázati anyag összeállításakor – olvasható a K&H Bank közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 16:40:53
A Deloitte 2024-es, immár 13. éve megjelenő Global Gen Z and Millennial kutatása világszerte 44 országban közel 23 ezer válaszadó bevonásával vizsgálta az Y és Z generációs munkavállalók munkához és munkahelyhez fűződő viszonyát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS