Több mint 200 millió forint uniós támogatással fejlesztett a békési IP Tender Kft.

Több mint 200 millió forint uniós támogatással fejlesztett a békési IP Tender Kft.
2023. 11. 01., 14:55

Háromszáz millió forintból fejlesztette raktárkapacitását, csökkentette energiafelhasználását és növelte versenyképességét az út- és közmű-, valamint épületépítéssel foglalkozó békési IP Tender Kft.

A fejlesztéshez 209,3 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretéből nyertek el (feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásként), a fennmaradó mintegy 90 millió forintot a cég saját forrásból fedezte.

A beruházás során épült egy 1512 négyzetméteres, napelemmel felszerelt csarnok; vásároltak egy homlokrakodó-gépet, amelyet a szóródó anyag rakodására használnak és egy 18 tonnás, gumikerekes kotrógépet. Emellett öt munkavállaló informatikai oktatásban részesült. Az új csarnokot építőanyagok és gépek tárolására, illetve későbbi javítására építették – tájékoztatott Ilyés Péter ügyvezető. A telephelyet 2016-ban vásárolták, azóta folyamatosan fejlesztik a 3 hektáros ipari területet. Terveik között szerepel egy inert hasznosító telep létrehozása is, amihez már egy láncos kotrót is beszereztek, ezt betondaráló adapterrel szerelték fel – tette hozzá.

A cég 48 embernek ad munkát, nagy részük békési, de a környező településekről is vannak munkavállalóik, ahonnan alkalmi munkavállalókat is foglalkoztatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás árbevétele 2022-ben 1,568 milliárd forint volt, szemben az előző évi 751,66 millióval. Adózott eredménye ez idő alatt 118,7 millióról 208 millió forintra nőtt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS