Több mint 200 millió forint uniós támogatással fejlesztett a békési IP Tender Kft.

Több mint 200 millió forint uniós támogatással fejlesztett a békési IP Tender Kft.
2023. 11. 01., 14:55

Háromszáz millió forintból fejlesztette raktárkapacitását, csökkentette energiafelhasználását és növelte versenyképességét az út- és közmű-, valamint épületépítéssel foglalkozó békési IP Tender Kft.

A fejlesztéshez 209,3 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretéből nyertek el (feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásként), a fennmaradó mintegy 90 millió forintot a cég saját forrásból fedezte.

A beruházás során épült egy 1512 négyzetméteres, napelemmel felszerelt csarnok; vásároltak egy homlokrakodó-gépet, amelyet a szóródó anyag rakodására használnak és egy 18 tonnás, gumikerekes kotrógépet. Emellett öt munkavállaló informatikai oktatásban részesült. Az új csarnokot építőanyagok és gépek tárolására, illetve későbbi javítására építették – tájékoztatott Ilyés Péter ügyvezető. A telephelyet 2016-ban vásárolták, azóta folyamatosan fejlesztik a 3 hektáros ipari területet. Terveik között szerepel egy inert hasznosító telep létrehozása is, amihez már egy láncos kotrót is beszereztek, ezt betondaráló adapterrel szerelték fel – tette hozzá.

A cég 48 embernek ad munkát, nagy részük békési, de a környező településekről is vannak munkavállalóik, ahonnan alkalmi munkavállalókat is foglalkoztatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás árbevétele 2022-ben 1,568 milliárd forint volt, szemben az előző évi 751,66 millióval. Adózott eredménye ez idő alatt 118,7 millióról 208 millió forintra nőtt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS