Startup Factory 2023: november 6. a következő beadási határidő

2023. 10. 13., 16:23

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból meghirdetett felhívás célja, hogy a működő technológiai inkubátoroknak lehetőséget biztosítson tevékenységük folytatására és további inkubátoroknak biztosítson belépési lehetőséget a finanszírozási modellbe.

Az inkubátor program olyan vállalkozásoknak szól, amelyek érdekeltek innovatív technológiákra alapuló korai fázisú startup cégek befektetéssel és széleskörű szakmai, üzleti tudásátadással történő fejlesztésében, a startupok új technológiákra alapuló termékeinek piacra vitelében, és a szükséges további finanszírozás megszerzésében – olvasható az NKFI Hivatal közleményében.

A pályázat benyújtása

A támogatási kérelmet a hivatalos pályázati portálon elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történő bejelentkezést követően, on-line pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni 2023. november 6. 16:00-ig. A kitöltő programban véglegesített támogatási kérelemhez az Útmutatóban leírt módon csatolni kell a kérelem elektronikus benyújtását hitelesítő, cégszerűen aláírt nyilatkozatot is.

A pályázók köre

Támogatási kérelmet csak egyénileg nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:
a) a korábbi Startup Factory (2020-1.1.4-STARTUP) Pályázati felhívás támogatott inkubátorai vagy
b) a korábbi GINOP-2.1.5-15 és/vagy ÖKO_16 felhívások támogatott inkubátorai, amelyek nem jelentkeztek a Startup Factory (2020-1.1.4-STARTUP) Pályázati felhívásra és jelen Pályázati felhívás megjelenését megelőző három évből, legalább két éven keresztül inkubációs tevékenységet folytatott vállalkozások (kivétel: az „Új inkubátor-V” kategória), vagy
c) az elmúlt években sikeres inkubációs tevékenységet folytató inkubátor vállalkozások vagy
d) a c) pont szerinti inkubátorok szakembereire építő új vállalkozások, amelyek nem részesültek korábban inkubátor célú állami támogatásban és
– 113, 114 vagy 573 GFO kóddal rendelkeznek és 113-as GFO kód esetén vállalják, hogy a Támogatói okirat hatályba lépését követően legfeljebb 6 hónappal Zrt.-vé alakulnak, és
– kettős könyvvitelt vezetnek, és
– minimum 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek (kivétel: a fentiek szerinti d) pontban jelzett Új inkubátor és az „Új inkubátor-V” kategória).

A keretösszeg és az igényelhető támogatás mértéke

A rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 5 milliárd forint. Az igényelhető támogatás kategóriánként:
– régi inkubátor: minimum 300 millió, maximum 450 millió forint;
– specializációs inkubátor: minimum 600 millió, maximum 900 millió forint;
– új inkubátor: minimum 150 millió, maximum 250 millió forint;
– új inkubátor-V: minimum 450 millió, maximum 500 millió forint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS