Startup Factory 2023: november 6. a következő beadási határidő

2023. 10. 13., 16:23

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból meghirdetett felhívás célja, hogy a működő technológiai inkubátoroknak lehetőséget biztosítson tevékenységük folytatására és további inkubátoroknak biztosítson belépési lehetőséget a finanszírozási modellbe.

Az inkubátor program olyan vállalkozásoknak szól, amelyek érdekeltek innovatív technológiákra alapuló korai fázisú startup cégek befektetéssel és széleskörű szakmai, üzleti tudásátadással történő fejlesztésében, a startupok új technológiákra alapuló termékeinek piacra vitelében, és a szükséges további finanszírozás megszerzésében – olvasható az NKFI Hivatal közleményében.

A pályázat benyújtása

A támogatási kérelmet a hivatalos pályázati portálon elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történő bejelentkezést követően, on-line pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni 2023. november 6. 16:00-ig. A kitöltő programban véglegesített támogatási kérelemhez az Útmutatóban leírt módon csatolni kell a kérelem elektronikus benyújtását hitelesítő, cégszerűen aláírt nyilatkozatot is.

A pályázók köre

Támogatási kérelmet csak egyénileg nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:
a) a korábbi Startup Factory (2020-1.1.4-STARTUP) Pályázati felhívás támogatott inkubátorai vagy
b) a korábbi GINOP-2.1.5-15 és/vagy ÖKO_16 felhívások támogatott inkubátorai, amelyek nem jelentkeztek a Startup Factory (2020-1.1.4-STARTUP) Pályázati felhívásra és jelen Pályázati felhívás megjelenését megelőző három évből, legalább két éven keresztül inkubációs tevékenységet folytatott vállalkozások (kivétel: az „Új inkubátor-V” kategória), vagy
c) az elmúlt években sikeres inkubációs tevékenységet folytató inkubátor vállalkozások vagy
d) a c) pont szerinti inkubátorok szakembereire építő új vállalkozások, amelyek nem részesültek korábban inkubátor célú állami támogatásban és
– 113, 114 vagy 573 GFO kóddal rendelkeznek és 113-as GFO kód esetén vállalják, hogy a Támogatói okirat hatályba lépését követően legfeljebb 6 hónappal Zrt.-vé alakulnak, és
– kettős könyvvitelt vezetnek, és
– minimum 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek (kivétel: a fentiek szerinti d) pontban jelzett Új inkubátor és az „Új inkubátor-V” kategória).

A keretösszeg és az igényelhető támogatás mértéke

A rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 5 milliárd forint. Az igényelhető támogatás kategóriánként:
– régi inkubátor: minimum 300 millió, maximum 450 millió forint;
– specializációs inkubátor: minimum 600 millió, maximum 900 millió forint;
– új inkubátor: minimum 150 millió, maximum 250 millió forint;
– új inkubátor-V: minimum 450 millió, maximum 500 millió forint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS