November 20-ig lehet pályázni a 4 milliárd forintos turisztikai GINOP-felhívásra

2018. 11. 16., 16:34

Módosult a „Turisztikai fejlesztési térségek pozicionálása” című (GINOP-1.3.4-17) felhívás beadási határideje.

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében megjelent felhívásra november 20-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket, ez az eredeti kiíráshoz képest 5 plusz napot jelent.

A 4 milliárd forint keretösszegű felhívás célja „olyan turisztikai fogadóterületek lehatárolása, melyek jelenleg is jelentős turisztikai teljesítménnyel rendelkeznek, vagy beruházásokkal turisztikai potenciáljuk növelhető, oly mértékben, hogy azok alkalmasak hazai és nemzetközi vendégforgalom generálására, magasabb fajlagos költéssel rendelkező vendégek megszólítására, az utazóközönség tartózkodási idejének növelésére”.

Egy pályázó minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet. A kormány 11–15 támogatott támogatási kérelemre számít.

Támogatási kérelem benyújtására kizárólag konzorciumi formában van lehetőség; konzorciumi partnerként a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. bevonása minden esetben kötelező.

A támogatható tevékenységek között szerepel:

  • térségi tematikus csomagajánlatok, programcsomagok kidolgozása, összeállítása;
  • programtervezés, koordinálás – rendezvények időpontjának összehangolása, térségi szinten értelmezhető programok turisztikai hatásvizsgálata;
  • turisztikai kártyarendszer fejlesztése, bevezetéséhez szükséges beruházások támogatása;
  • családbarát fejlesztéseket célzó kisléptékű beruházások;
  • túraútvonalak, tematikus útvonalak kijelölése, többnyelvű, térségi szinten egymásra épülő információs „branding” típusú kitáblázása, felújítása a hatályos szabványi előírások alapján (gyalogos, kerékpáros, lovas, nordic walking, vízi stb.);
  • a desztináció kínálatát megjelenítő és az arculatnak megfelelő ajándéktárgyak terveztetése, készítése, merchandising tevékenység megalapozása;
  • környezettudatos és esélyegyenlőségi szemléletformálás, valamint az akadálymentes turizmus iránti érzékenyítés a desztinációban a turisztikai szolgáltatók és a turisták részére (rendezvények, tréningek, motormentes vagy tömegközlekedési eszközök használatát előtérbe helyező tájékoztató projektelemek stb.).
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS