Nem zökkenőmentes az Út a munkaerőpiacra

2022. 05. 13., 17:22

Sokadszorra módosította a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik legrégebbi – és egyik legnagyobb keretösszegű – pályázatát, a 2015 őszén megjelent „Út a munkaerőpiacra” című kiemelt felhívást.

A mostani változások egyike a catering költségek elszámolását érinti. A rendezvényszervezés elszámolható költségei között szerepel az „1 résztvevőre és 1 napra jutó catering költség” tétel, amely a friss módosítás nyomán „nem haladhatja meg a bruttó 9000 forintot” – az előző verzióban itt még 6000 forint szerepelt.

A felhívás keretösszege ugyanakkor csökkent: 246,61 milliárd forintról 244,46 milliárd forintra.

Az „Út a munkaerőpiacra” (GINOP-5.1.1-15) 2015. szeptember 3-án jelent meg, azóta a mostani a 14. módosítás. A pályázati természetesen már lezárult, a megvalósítás azonban még folyamatban van. „A projekt fizikai befejezésének meg kell történnie legkésőbb 2022. december 31-ig” – olvashatjuk a felhívásban.

A felhívás célja olyan projekt megvalósítása, amely egyrészt az álláskeresők, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítását, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedését szolgálja, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépést kívánja elősegíteni azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában. A projekt keretében személyre szabott intézkedések – célzott munkaerő-piaci képzés, munkaerő-piaci szolgáltatások, a foglalkoztatás költségeinek átmeneti támogatása stb. – mellett az álláskeresőknek és a munkáltatóknak nyújtott szolgáltatások elérhetőségének, minőségének, hatékonyságának javítása egyaránt támogatható.

Az eredetileg kijelölt pályázó a Nemzetgazdasági Minisztérium volt, a 2018-as változások között szerepelt, hogy a feladatot a Pénzügyminisztérium veszi át (pontosabban tarja meg).

Forrás: KAVOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-05-17 19:17:00
A szoftvervásárlás és fejlesztés rendkívül aktuális téma a mai felgyorsult és változó gazdasági környezetben. Manapság sok cég már nem feltétlenül szoftver licenc vásárlásban vagy saját fejlesztésben gondolkodik, hanem sokkal inkább felhőalapú megoldásokban.
2022-05-17 18:08:07
A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban tudhattuk meg az idei TOP 10+2 étterem listáját. Íme.
2022-05-17 15:57:00
Az emelkedő kamatkörnyezetben egyre rosszabbak a hitelezés feltételei, a hitelintézetek ugyanakkor nem fogják behúzni a hitelféket, a hitelkínálat töretlen maradhat – hangzott el a Portfolió Hitelezés 2022 konferencia bankvezéri panelbeszélgetésében.
2022-05-17 15:12:09
Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását – kommentálta a legújabb GDP-adatokat Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videoüzenetében kedden.

  Rovathírek: GUSTO

A Dining Guide ismét díjazta Magyarország legjobb éttermeit és séfjeit. Május 16-án este a Várkert Bazárban tudhattuk meg az idei TOP 10+2 étterem listáját. Íme.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS