Mi van a gazellákkal? – Két lépésben közel negyedére csökkent a GINOP-pályázat keretösszege

2019. 06. 04., 12:31

Az eredeti 33,57 milliárdról két lépésben 9 milliárd forint alá csökkent a „Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című GINOP-pályázat keretösszege.

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) keretében, 2017 tavaszán, 33,57 milliárd forintos keretösszeggel megjelent felhívás a feldolgozóipari ágazatokban működő, nagy növekedési potenciállal rendelkező beszállító vállalkozások komplex fejlesztéseihez nyújt (25–500 millió forint közötti, vissza nem térítendő) támogatást, előnyben részesítve az Ipar 4.0 technológiai megoldásokat.

Azt, hogy a keretösszeg változni fog, egy 2018. februári közlemény vetítette előre, amelyben – többek között – ezt olvashattuk: „Várható, hogy már a program kezdeti szakaszában olyan, fejlesztéspolitikai szempontból mértékadó alátámasztó adatok és információk kerülnek felszínre, amelyek szükségessé teszik a GINOP-1.2.7-17 kódszámú felhívás módosítását.”

A legfontosabb módosítást aztán 2018 májusában jelentette be a kormány a hivatalos pályázati portálon: a GINOP-1.2.7-17 felhívás keretösszege 18,65 milliárd forintra módosult.

A pályázat már lezárult, támogatási kérelmeket 2017. szeptember 14-től 2017. október 19-ig és 2018. február 15-től 2018. március 15-ig lehetett benyújtani. (Itt is volt változás: az eredeti kiírás szerint az utolsó kör 2019. május 31-én ért volna véget.) A pályázók azonban vagy kevesen voltak, vagy nem feleltek meg a kiírás feltételeinek, ugyanis több mint egy évvel az utolsó beadási határidőt követően, 2019. május 31-én a keretösszeget 8,654 milliárd forintra csökkentették.

Ami pedig a támogatandó „gazellák” számát illeti: a pályázati archívum tanúsága szerint a kormány mind a 33,57 milliárd, mind a 8,654 milliárd forintos keretösszeg mellett a 70–85 darab támogatott kérelemmel számolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS