95 milliárd forint jut az uniós keretből Békés vármegyei beruházásokra

95 milliárd forint jut az uniós keretből Békés vármegyei beruházásokra
2023. 02. 17., 17:18

2027-ig csaknem 95 milliárd forint érkezhet Békés vármegyei beruházásokra az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből – tájékoztatott Békés Vármegye Önkormányzata.

2022-ben a magyar állam előfinanszírozta a 2020–2027-es uniós keret-költségvetési időszak európai uniós forrásait, támogatói döntést eddig 201 pályázat esetében, 43 milliárd forint értékben hoztak.

A 2013–2020-as uniós költségvetési időszakban a TOP keretéből 88 milliárd forint értékben valósult meg 541 pályázat Békésben. Emellett további 6,5 milliárd forint érkezett költségnövekedés címén, amit az építőipari áremelkedések indokoltak. A program eredményeként gazdaságfejlesztési céllal 21 ipari park és 6 inkubátorház épült, valamint 42 piac- és 24 turisztikai fejlesztés valósult meg.

A TOP-program másik része a települési infrastruktúrák és a szolgáltatások fejlesztését támogatta. Ennek során 87 óvoda és bölcsőde, 56 csapadékvíz-elvezető rendszer; 36 egészségügyi és 33 szociális intézmény fejlesztése, valamint 129 épületenergetikai korszerűsítés valósult meg. Megépült 60 kilométernyi bicikliút. A rászorulók képzését és bértámogatását célzó megyei és járási programokban több mint 5500 ember vett részt. (MTI)

Fotó: Horváth Bence/OrosCafe

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS