Harmadszor is megemelte a kormány egy 2015-ös EFOP-felhívás keretösszegét

2020. 01. 03., 10:05

Tovább emelkedett a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programjának (EFOP) keretében megjelent „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” című (EFOP-1.1.1-15) felhívás keretösszege.

A 2015 októberében megjelent felhívás már lezárult; támogatási kérelmet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Magyar Államkincstár konzorciuma adhatott be (2015. november 30-ig).

Változások

Az eredeti keretösszeg 8 milliárd forint volt, ezt 2017 júniusában 10 milliárd forintra, ugyanezen év augusztusában 12 milliárd forintra emelte a kormány. A legfrissebb (2020 január 2-i) módosítással a keretösszeg 13 965 294 850 forintra nőtt.

A felhívás két fontos indikátora a fogyatékossággal élő résztvevők száma, valamint a program elhagyását követően a munkaerő piacra vagy munkaerő-piaci programba belépők száma. Az eredeti „célérték” mindkét mutatóra 4200 fő volt, a 2017. júniusi keretösszeg-emeléskor az előbbi 10 000-re, az utóbbi 5250-re módosult, két hónappal később pedig (a keretösszeg második emeléskor) 12 000-re, illetve 7000-re. A 2020-as keretösszeg-emeléskor a kormány az indikátorokat nem változtatta meg.

Célkitűzések

A projekt elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának és foglalkoztatásának elősegítése és képzettségi szintjének növelése foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások nyújtásával és munkaerő-piaci aktív eszközök alkalmazásával. További cél a munkaadók szemléletének formálása a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása érdekében – olvasható a felhívásban.

Hogyan érhetőek el ezek a célok?

A közvetlen célcsoport (megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek) számára biztosított támogatások:

  • egyéni fejlesztési terv elkészítése, módosítása és a teljesülés nyomon követése,
  • foglalkozási rehabilitációt elősegítő szolgáltatások biztosítása, támogatása
  • a munkába helyezéshez, illetve képzésbe vonáshoz kapcsolódó alkalmassági-, foglalkoztathatósági vizsgálatok megvalósítása,
  • a munkaerő-piaci igényekhez igazodó szakmai, közlekedési (jogosítvány kategóriák) és kapcsolódó hatósági képzések, valamint nyelvi képzésekhez kapcsolódó támogatások,
  • támogatott foglalkoztatás (bér és járulék támogatás nyújtásával), beleértve az önfoglalkoztatást, és a próbamunka céljából végzett egyszerűsített foglalkoztatás támogatását,
  • a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkahelyre jutásának, valamint az együttműködési, képzési helyszínekre való eljutás biztosítása, munkába járásának támogatása.

A közvetett célcsoport (munkáltatók) számára biztosított támogatások:

  • a potenciális munkaadók számára érzékenyítő tréningek lefolytatása,
  • foglalkozási rehabilitációt elősegítő szolgáltatások szervezése és biztosítása,
  • a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkahelyre jutásának, munkába járásának támogatása,

a célcsoport munkába járáshoz adott foglalkoztató által biztosított költségtérítés támogatása. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS