Folytatódik a „Modern Vállalkozások Program”

2023. 09. 18., 13:18

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében megjelent a „Modern Vállalkozások Program 2.0” (DIMOP Plusz-1.2.7-23) felhívás.

„A felhívás célja, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára központi ügyfél-tanácsadási és menedzsment szolgáltatást biztosítson a digitális transzformációhoz szükséges és az elérhető állami támogatási konstrukciók és piaci megoldások hatékony igénybevételéhez, amelynek során a vállalkozások és az általuk igénybe vehető és elérhető támogatások és szolgáltatások egyedi jellemzőinek figyelembevételével digitalizációs tervet készít a digitális transzformáció javasolt útjához.”

A keretösszeg 2 milliárd forint, támogatási kérelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett konzorcium nyújthat be, amelynek másik tagja a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság.

A finanszírozható szakmai tevékenységek (többek között):

  • kkv-digitalizációt népszerűsítő események szervezése, szemléletformáló tartalmak készítése;
  • kv-k ügyféltámogatási folyamatának az ellátása és a kkv-k digitalizációs szintjének felmérése;
  • kkv-k alapszintű digitális fejlesztési koncepciójának elkészítése;
  • nemzetközi együttműködések kialakítása.

Az új felhívás kiírására mindenki számított, miután az „eredeti” – az előző finanszírozási ciklusban, a GINOP keretében megjelent – Modern Vállalkozások Program a legsikeresebb digitalizációs projektek egyike volt. A program több mint 25 000 vállalkozást vont be, 16 000 üzleti informatikai auditot és fejlesztési koncepciót adott át a vállalkozásoknak és több mint 300 országos információs eseményt tartott

A „Digitális Megújulás Operatív Program Plusz” keretében szeptember 11-én több mint 20 felhívás jelent meg, a „pályázható” összeg több mint 225 milliárd forint. A felhívásokról részletesen itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS