EIT Jumpstarter: akár 10 000 eurót is érhet egy jó ötlet

EIT Jumpstarter: akár 10 000 eurót is érhet egy jó ötlet
2022. 04. 06., 10:55

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) ismét meghirdette az EIT Jumpstarter pre-akcelerátor programot.

Az érdeklődők 7 tematikus területen – egészségügy, nyersanyagok, agrár-élelmiszeripar, energia, gyártás, városi közlekedés, Új Európai Bauhaus – nyújthatják be innovatív ötleteiket 2022. április 10-ig.

A program azokat az egyetemistákat, PhD hallgatókat, kutatókat és vállalkozókat célozza, akik validálni akarják az üzleti ötletüket, el akarják készíteni az üzleti tervüket és be akarják mutatni potenciális befektetőknek a fejlesztésüket. A résztvevők a trénerek és coachok segítségével dolgozzák ki a saját ötletük számára leghatékonyabb üzleti modellt, üzleti folyamatokat, piacra jutási stratégiát, a bemutatkozó előadást (pitch). A legsikeresebbek akár 10 000 eurót is nyerhetnek. (NKFIH)

Jelentkezés és további információ: https://apply.eitjumpstarter.eu/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS