Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja

2020. 07. 30., 11:13

Az Effekteam Egyesület 2020-ban is meghirdeti az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díjat.

A közösségi befektetések díjat. A díj átadásának célja, hogy a vállalatok példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljon a nagyvállalati, kkv és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

Az elmúlt hónapokban kialakult járványhelyzet során a vállalatok dolgozóik, vevőik/ügyfeleik, beszállítóik biztonsága, a helyi közösségek és általában véve a társadalom jobbléte, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében rengeteg erőfeszítést tettek, rendkívül sokrétű és kreatív megoldást alkalmaztak. Ezért az Effekteam Egyesület úgy döntött, hogy az idei évben a díj általános kategóriáitól külön díjazza a vállalatok koronavírus járvány hatásainak csökkentésére tett intézkedéseit.

Általános kategóriák:

  • Esélyteremtő üzlet
  • Jövő gazdasága
  • Zöld egyensúly
  • Mindenki társadalma

Speciális kategóriák, azaz COVID-19 megoldások a közösségért kategóriái:

  • Legpéldamutatóbb munkáltató
  • Legfelelősebb partner
  • Legkiemelkedőbb támogató
  • Legértékesebb termék/szolgáltatás

Az Effekt 2030 Díj általános kategóriái az ENSZ SDG-k (Sustainable Development Goals) alapján kialakított keretrendszer szempontjai szerint kerülnek átadásra. A COVID-19 megoldások a közösségért díj pályázatai esetében nem követelmény az SDG-khez való kapcsolódás, bár természetesen lehetnek olyan intézkedések, amelyek kapcsolatba hozhatók az egyes SDG-kkel. Az értékelés folyamán azonban a zsűri ezt nem tekinti előnynek vagy elvárásnak. A pályázati kategóriák leírását megtalálja a felhívás mellékletében.

A kategóriákban – a nagyvállalatoktól elkülönítve – kerülnek elismerésre a kis- és középvállalkozások, illetve a startup cégek. Továbbá minden kategóriában a shortlistre került pályázatokra a Közönségdíj keretében a széles publikum is leadhatja majd a szavazatát szeptemberben.

További részletek itt olvashatók.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS