ClimateLaunchpad: május 31-ig lehet jelentkezni a zöld üzleti ötletversenyre

ClimateLaunchpad: május 31-ig lehet jelentkezni a zöld üzleti ötletversenyre
2023. 04. 30., 11:15

Az EIT Climate-KIC ClimateLaunchpad a világ legnagyobb zöld üzleti ötletversenye és ingyenes vállalkozásfejlesztési képzése. Több mint 55 országban rendezik meg olyan ötletek támogatása érdekében, amelyek hozzájárulnak a klímaváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez.

Mi kell a jelentkezéshez?

Már egy ötlet is elég, egy ötlet, amivel a klímaváltozás elleni küzdelmet támogatjátok elsősorban az alábbi nyolc fókuszterületen:

 • fenntartható közlekedés,
 • körkörös gazdaságok,
 • tiszta energia,
 • városi megoldások,
 • élelmiszerrendszerek,
 • kék gazdaság,
 • alkalmazkodás és ellenálló képesség,
 • a következő nagy dobás.

További feltételek: a csapat

 • legalább két fős,
 • legalább egy tagja jól beszél angolul,
 • még nem bejegyzett startup vagy vállalkozás, illetve egy évnél nem régebben került sor a bejegyzésére,
 • ötlete megvalósítására kapott támogatás vagy támogatások összege nem haladja meg a 200 000 eurót,
 • még nem kezdte meg piaci tevékenységeteket, nem értékesített szolgáltatást, prototípust vagy terméket.

Miért érdemes jelentkezni?

A nemzetközi trénerek és hazai coachok támogatása mellett a nemzeti döntőben értékes tárgynyeremények és további coaching lehetőség vár a résztvevőkre. Az idén 10 éves ClimateLauncpad kiterjedt kapcsolati hálózatának részeseivé válhatnak, a regionális döntőben nemcsak a többezer eurós fődíjért versenyezhetnek, de befektetők előtt prezentálhatják ötletetüket.

A ClimateLaunchpad csapatai az elmúlt 10 évben összesen több mint 325 millió euró befektetést nyertek el.

NKFIH

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS