ClimateLaunchpad: május 31-ig lehet jelentkezni a zöld üzleti ötletversenyre

ClimateLaunchpad: május 31-ig lehet jelentkezni a zöld üzleti ötletversenyre
2023. 04. 30., 11:15

Az EIT Climate-KIC ClimateLaunchpad a világ legnagyobb zöld üzleti ötletversenye és ingyenes vállalkozásfejlesztési képzése. Több mint 55 országban rendezik meg olyan ötletek támogatása érdekében, amelyek hozzájárulnak a klímaváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez.

Mi kell a jelentkezéshez?

Már egy ötlet is elég, egy ötlet, amivel a klímaváltozás elleni küzdelmet támogatjátok elsősorban az alábbi nyolc fókuszterületen:

 • fenntartható közlekedés,
 • körkörös gazdaságok,
 • tiszta energia,
 • városi megoldások,
 • élelmiszerrendszerek,
 • kék gazdaság,
 • alkalmazkodás és ellenálló képesség,
 • a következő nagy dobás.

További feltételek: a csapat

 • legalább két fős,
 • legalább egy tagja jól beszél angolul,
 • még nem bejegyzett startup vagy vállalkozás, illetve egy évnél nem régebben került sor a bejegyzésére,
 • ötlete megvalósítására kapott támogatás vagy támogatások összege nem haladja meg a 200 000 eurót,
 • még nem kezdte meg piaci tevékenységeteket, nem értékesített szolgáltatást, prototípust vagy terméket.

Miért érdemes jelentkezni?

A nemzetközi trénerek és hazai coachok támogatása mellett a nemzeti döntőben értékes tárgynyeremények és további coaching lehetőség vár a résztvevőkre. Az idén 10 éves ClimateLauncpad kiterjedt kapcsolati hálózatának részeseivé válhatnak, a regionális döntőben nemcsak a többezer eurós fődíjért versenyezhetnek, de befektetők előtt prezentálhatják ötletetüket.

A ClimateLaunchpad csapatai az elmúlt 10 évben összesen több mint 325 millió euró befektetést nyertek el.

NKFIH

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS