Az AVON idén is keresi a Mellrák Elleni Küzdelem Hőseit

2019. 05. 22., 11:00

Az AVON idén második alkalommal hirdeti meg a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatát. A pályázatra olyan hősök jelölését várják a szervezők, akik példaértékű és önzetlen cselekedeteikkel hozzájárulnak a mellrákkal diagnosztizált betegek gyógyulásához. A pályázatot elnyerő három jótevő fejenként 1 000 000 forintos támogatásban részesül.

Ismersz olyan embert a környezetedben, aki elkötelezett és áldozatos munkájával segíti a mellrákkal diagnosztizált nőket a gyógyulásban, és aki igazi példakép lehet másoknak? Jelöld az AVON által második alkalommal elindított: Keressük a Mellrák Elleni Küzdelem Hőseit pályázatára, ezzel esélyt adva neki arra, hogy egyike legyen azon nyerteseknek, akiknek önzetlen tevékenységét 1 000 000 forinttal támogatja a vállalat.

„Hatalmas öröm volt számunkra, hogy számos értékes embert és önkéntes segítő tevékenységet ismerhettünk meg a tavalyi pályázatunk kapcsán. Megható volt olvasni a jelölők sorait, amiben leírták, hogy miért az ő jelöltjük érdemelné meg a díj elnyerését. Bízunk abban, hogy idén is hasonlóan sok csodálatra méltó ember ajánlása érkezik be hozzánk és ismét fontos tevékenységeket támogathatunk. A Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatunkra bárki jelölhet olyan személyt a környezetéből, aki véleménye szerint jócselekedeteivel megérdemelné ezt a kitüntetést és az ezzel járó 1 000 000 forintos pénzbeni támogatást. A három nyertest októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában hirdetjük majd ki” – mondta a pályázat kapcsán Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

A Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatra a nevezéseket június 15-én, éjfélig várják a szervezők, amelyben a jelölt tevékenységét röviden, maximum 1 oldalas szövegben kell összefoglalni és elküldeni a sajto@avon.com e-mail címre.

A pályázat nyerteseit három kategóriában hirdetik ki: egy egészségügyi szakembert és egy civil önkéntest az öt főből álló szakmai zsűri szavazatai alapján, míg a harmadik díjazottat a közönség szavazatai alapján választják ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.
2023-10-03 14:09:14
A generációk közötti különbségek kifejezetten izgalmasak és tanulságosak lehetnek. Mit lehet tudni a generációk különbözőségeiről, és milyen kihívásokkal járhat egy új generációs csapatépítés szervezése? Erre válaszolnak az [eureka] Consulting & Games szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS