Állami támogatás munkavállalók képzésére

2021. 09. 29., 16:45

A digitális technológiák elsajátítása kulcsfontosságú, az ehhez szükséges ismereteket képzéseken lehet megszerezni. Hamarosan indul az a pályázat, amelynek 15 milliárd forintos keretösszegéből a képzési díjak, és ezen kívül a munkabér is finanszírozható.

A támogatásokból szakmai, tréning jellegű (soft skills), nyelvi és IKT képzések valósíthatóak meg. Ez utóbbiakba beletartoznak például az irodai szoftverek használata, az új technológiákra való felkészítés, vagy akár a home office-ben alkalmazható online technikák elsajátítása, amelyekre lehetőséget nyújt például a Neumann Társaság folyamatosan megújuló képzési és minősítési rendszere. 

A mikro-, kis- és középvállalkozások 50, a nagyvállalatok maximum 100 millió forintra pályázhatnak, a támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függően 50–70 százalék lehet. A képzés költsége mellett elszámolható a munkavállalók bére és járulékai is.

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül történő támogatása” elnevezésű, GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú pályázati a kérelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kijelölt, állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró kiemelt partnerként nevesített Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hivatali kapujára kell benyújtani. Ez a szervezet továbbítja a kérelmet a foglalkoztató székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró, foglalkoztatási feladatokat ellátó szervezeti egységéhez. Az illetékes megyei kormányhivatal állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró, foglalkoztatási feladatokat ellátó szervezeti egysége dönt a támogatásról.

A vállalkozások a pályázatokat 2021. október 1-től nyújthatják be, az ország teljes területéről.

Válasszák a Neumann Társaság által koordinált IKT képzéseket!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 16:04
A gyerekeink a legjobb coachok: megtanítanak rá, hogyan kell bánni másokkal, ráadásul azonnal visszajelzik, ha valamit rosszul csinálsz – mondta az Üzletemnek Izsák Miklós, a JCDecaux Hungary kereskedelmi és marketingigazgatója.
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-05 14:52:55
A munkavállalók a hibrid munkamodellt részesítik előnyben, derül ki a Skanska harmadik, a kelet-közép-európai régióban szervezett kutatásából, amelyet az irodákban történő munkavégzéssel kapcsolatos attitűdök feltérképezése érdekében végeztek el.
2021-12-05 11:04:50
Ismét rekordot döntött, 2,98 százalékra emelkedett a babaváró hitel referenciakamata, ami a támogatás elvesztése esetén a visszafizetendő összeget határozza meg. Ha nem születik meg a beígért gyerek, akár egymillió forintos különbség is lehet a büntetések között attól függően, hogy a párok mikor vették fel a kölcsönt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.