Alaposan megkurtította a kormány a digitalizációt támogató kkv-felhívás keretösszegét

2019. 06. 03., 14:45

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.8-17) felhívás keretösszege 6,1 milliárd forintról 3,653 milliárd forintra módosult – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati portálon.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 2017 márciusában megjelent felhívás eredeti keretösszege 5 milliárd forint volt, de ezt 2018 májusában 6,1 milliárdra emelték. Addigra a pályázat már lezárul (a támogatási kérelmeket 2017. október 18-ig lehetett benyújtani), így feltételezhető, hogy a keretösszeg emelése a pályázói igényeket tükrözte. Ennek fényében valamelyest meglepő a mostani csökkentés.

A keretösszeget az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Egy pályázó a felhívás szerint 20–500 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.

A támogatás

  • új eszközök beszerzésére,
  • automatizált termelési rendszerek fejlesztésére,
  • gyártási technológiák fejlesztése, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztésére, robottechnológia alkalmazására,
  • ipari kiber alkalmazások, intelligens gyártás, machine-to-machine, IIoT (Industrial Internet of Things) stb. megoldások beszerzésére, és
  • az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how, immateriális javak beszerzésére

fordítható.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS