21,5 milliárd forinttal több pénz lesz „az „adminisztratív terhek csökkentésére”

2018. 12. 15., 11:06

Több ponton is változik a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Az adminisztratív terhek csökkentése” című (KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15) kiemelt felhívás – tájékoztatott a kormány.

A hivatalos pályázati portálon megjelent közlemény szerint a teljes keretösszeg 213,53 milliárd forintról 235,01 milliárd forintra emelkedik, ezen belül a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében – azaz Pest megyében és a fővárosban felhasználható – vissza nem térítendő támogatás maximális keretösszege 40,80 milliárd forintról 44,89 milliárd forintra nő.

A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A keretösszeg emelkedése feltehetően azzal van összefüggésben, hogy a támogatott támogatási kérelmek számára vonatkozó „becslését” a kormány 36-ról 37-re emelte.

„Magyarország fő célja, hogy a régió legversenyképesebb országa legyen. A versenyelőny elérésében kulcsszerepet kap a gazdaságélénkítés. A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP) ehhez az adminisztratív terhek csökkentésével kíván hozzájárulni. Az adminisztratív terhek csökkentése a KÖFOP megközelítésében azt jelenti, hogy csökkenteni kell a közigazgatási folyamatok átfutási idejét, valamint a lakosság és a vállalkozások ezzel kapcsolatban megjelenő költségeit. Ennek két, egymással szorosan összefüggő módja: a közigazgatási folyamatok optimalizálása és elektronizálása” – olvasható a felhívásban.

Olyan pályázók kaphatnak támogatást, amelyek „projektjük megvalósításával hozzájárulnak az üzleti tevékenységet és az állampolgárok ügyintézési lehetőségeit korlátozó eljárási szűk keresztmetszetek csökkentéséhez, valamint a magas szintű és korszerű (lakosság, államigazgatás és vállalkozások által használható) közigazgatási e-ügyintézési megoldások bevezetéséhez”.

Arról, hogy milyen projektek valósultak/valósulnak meg 235 milliárd forintból, a VEKOP éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1004/2016. (I. 18.) Korm. határozat 2. mellékletében olvashat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS