Indul a nyugdíjas kérdezz-felelek

2021. 07. 07., 14:00

Interaktív, edukációs nyugdíjfórumot és online Nyugdíjakadémiát indít a CIG Pannónia. A nyugdíjba vonulással és az öngondoskodással kapcsolatban ugyanis még mindig nagyon sok embernek van kérdése. A biztosítónál a nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelek átlagéletkora 48 év, az átlagos havi díj pedig valamivel több mint 20 ezer forint.

Július 1-jétők változtak a nyugdíjszabályok, többek között módosultak a nyugdíj alapját képező életpálya átlagkereset számításának feltételei is. A nyugdíjjal kapcsolatban sokaknak vannak kérdéseik, és sokan halogatják a fontos döntések meghozatalát, így a nyugdíjcélú előtakarékosság elkezdését is.

„Az MNB adatai szerint például a nyugdíjbiztosítások esetében a szerződések száma 10 százalékkal, a díjbevétel pedig 11,2 százalékkal nőtt az első negyedévben. Ez arra utal, hogy alapvetően nő a nyugdíjas évekre tudatosabban készülő emberek aránya. A hozamokon felül évente maximum 130 ezer forintos állami támogatással, adójóváírással elérhető nyugdíjbiztosítási konstrukciók ugyanis jó megoldást jelentenek az öngondoskodásra” – mondta Polányi Zoltán, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

Hozzátette: A CIG Pannóniánál a nyugdíjbiztosításos ügyfelek átlagéletkora 48 év, a 46-55 évesek között a legnépszerűbb a nyugdíjbiztosítás. A szerződők átlagos belépési kora pedig 44 év. A CIG-es nyugdíjbiztosításoknál az átlagos havi díj valamivel több mint 20 ezer forint és a rendszeres díjas konstrukciók vannak fölényben.

Indul a kérdezz-felelek

A CIG Pannónia dr. Farkas András nyugdíjszakértővel, a NyugdíjGuru News alapítójával együttműködve szeretne segíteni eligazodni a nyugdíj világában, ezért interaktív online nyugdíjfórumot, és egy Nyugdíjakadémia névre keresztelt edukációs videósorozatot is indít. A szakember igény szerint, havonta tart majd online tanácsadást a CIG Pannónia regisztrált ügyfelei számára. A társaság bízik abban, hogy az együttműködés eredményeként az érintettek tisztább képet kapnak az öngondoskodás szükségességéről.

„A NyugdíjGuru News alapítójaként abban szeretnék segíteni a CIG Pannónia ügyfeleinek, hogy tudatos és megfontolt döntéseket tudjanak hozni a saját és szeretteik jövője érdekében” – mondta dr. Farkas András.

Az ügyfelek számára elérhető online tanácsadásokon a szakértő többek között olyan kérdéseket érint majd mint, hogy mikor érdemes azonnal igénybe venni a nők kedvezményes nyugdíját, mikor célszerűbb a kedvezményes nyugdíj igénylését későbbre halasztani, vagy hogyan lehet akár jelentős mértékben is növelni a nyugdíj összegét annak megállapítása előtt. Számtalan egyéb kérdés mellett azt is érinti majd, hogy milyen jogok illetik meg védett korban a munkavállalót.

Polányi Zoltán elmondta: „Bízunk benne, hogy ezzel az együttműködéssel is hozzájárulunk a lakosság pénzügyi edukációjához és ösztönözni tudjuk az embereket arra, hogy minél előbb kezdjenek el gondolkodni a nyugdíjas éveikről, és felkészülten, nagyobb anyagi biztonságban vágjanak neki ennek az időszaknak. Minél hamarabb kezd el ugyanis valaki takarékoskodni a nyugdíjas évekre, annál kisebb havonta félretett összegből tudja biztosítani a kívánt életszínvonalat idősebb korára.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.