Indul a nyugdíjas kérdezz-felelek

2021. 07. 07., 14:00

Interaktív, edukációs nyugdíjfórumot és online Nyugdíjakadémiát indít a CIG Pannónia. A nyugdíjba vonulással és az öngondoskodással kapcsolatban ugyanis még mindig nagyon sok embernek van kérdése. A biztosítónál a nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelek átlagéletkora 48 év, az átlagos havi díj pedig valamivel több mint 20 ezer forint.

Július 1-jétők változtak a nyugdíjszabályok, többek között módosultak a nyugdíj alapját képező életpálya átlagkereset számításának feltételei is. A nyugdíjjal kapcsolatban sokaknak vannak kérdéseik, és sokan halogatják a fontos döntések meghozatalát, így a nyugdíjcélú előtakarékosság elkezdését is.

„Az MNB adatai szerint például a nyugdíjbiztosítások esetében a szerződések száma 10 százalékkal, a díjbevétel pedig 11,2 százalékkal nőtt az első negyedévben. Ez arra utal, hogy alapvetően nő a nyugdíjas évekre tudatosabban készülő emberek aránya. A hozamokon felül évente maximum 130 ezer forintos állami támogatással, adójóváírással elérhető nyugdíjbiztosítási konstrukciók ugyanis jó megoldást jelentenek az öngondoskodásra” – mondta Polányi Zoltán, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

Hozzátette: A CIG Pannóniánál a nyugdíjbiztosításos ügyfelek átlagéletkora 48 év, a 46-55 évesek között a legnépszerűbb a nyugdíjbiztosítás. A szerződők átlagos belépési kora pedig 44 év. A CIG-es nyugdíjbiztosításoknál az átlagos havi díj valamivel több mint 20 ezer forint és a rendszeres díjas konstrukciók vannak fölényben.

Indul a kérdezz-felelek

A CIG Pannónia dr. Farkas András nyugdíjszakértővel, a NyugdíjGuru News alapítójával együttműködve szeretne segíteni eligazodni a nyugdíj világában, ezért interaktív online nyugdíjfórumot, és egy Nyugdíjakadémia névre keresztelt edukációs videósorozatot is indít. A szakember igény szerint, havonta tart majd online tanácsadást a CIG Pannónia regisztrált ügyfelei számára. A társaság bízik abban, hogy az együttműködés eredményeként az érintettek tisztább képet kapnak az öngondoskodás szükségességéről.

„A NyugdíjGuru News alapítójaként abban szeretnék segíteni a CIG Pannónia ügyfeleinek, hogy tudatos és megfontolt döntéseket tudjanak hozni a saját és szeretteik jövője érdekében” – mondta dr. Farkas András.

Az ügyfelek számára elérhető online tanácsadásokon a szakértő többek között olyan kérdéseket érint majd mint, hogy mikor érdemes azonnal igénybe venni a nők kedvezményes nyugdíját, mikor célszerűbb a kedvezményes nyugdíj igénylését későbbre halasztani, vagy hogyan lehet akár jelentős mértékben is növelni a nyugdíj összegét annak megállapítása előtt. Számtalan egyéb kérdés mellett azt is érinti majd, hogy milyen jogok illetik meg védett korban a munkavállalót.

Polányi Zoltán elmondta: „Bízunk benne, hogy ezzel az együttműködéssel is hozzájárulunk a lakosság pénzügyi edukációjához és ösztönözni tudjuk az embereket arra, hogy minél előbb kezdjenek el gondolkodni a nyugdíjas éveikről, és felkészülten, nagyobb anyagi biztonságban vágjanak neki ennek az időszaknak. Minél hamarabb kezd el ugyanis valaki takarékoskodni a nyugdíjas évekre, annál kisebb havonta félretett összegből tudja biztosítani a kívánt életszínvonalat idősebb korára.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.
2023-06-07 16:48:45
A kormány július 1-jétől a természetes személyek kamatjövedelmét 13 százalék szociális hozzájárulási adóval is megterheli. Így a teljes adóteher már 28 százalékra hízik. A témával kapcsolatban számos tévhit kering, amelyeket a Bankmonitor szakértői igyekeznek tisztázni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS