Indul a nyugdíjas kérdezz-felelek

2021. 07. 07., 14:00

Interaktív, edukációs nyugdíjfórumot és online Nyugdíjakadémiát indít a CIG Pannónia. A nyugdíjba vonulással és az öngondoskodással kapcsolatban ugyanis még mindig nagyon sok embernek van kérdése. A biztosítónál a nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelek átlagéletkora 48 év, az átlagos havi díj pedig valamivel több mint 20 ezer forint.

Július 1-jétők változtak a nyugdíjszabályok, többek között módosultak a nyugdíj alapját képező életpálya átlagkereset számításának feltételei is. A nyugdíjjal kapcsolatban sokaknak vannak kérdéseik, és sokan halogatják a fontos döntések meghozatalát, így a nyugdíjcélú előtakarékosság elkezdését is.

„Az MNB adatai szerint például a nyugdíjbiztosítások esetében a szerződések száma 10 százalékkal, a díjbevétel pedig 11,2 százalékkal nőtt az első negyedévben. Ez arra utal, hogy alapvetően nő a nyugdíjas évekre tudatosabban készülő emberek aránya. A hozamokon felül évente maximum 130 ezer forintos állami támogatással, adójóváírással elérhető nyugdíjbiztosítási konstrukciók ugyanis jó megoldást jelentenek az öngondoskodásra” – mondta Polányi Zoltán, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

Hozzátette: A CIG Pannóniánál a nyugdíjbiztosításos ügyfelek átlagéletkora 48 év, a 46-55 évesek között a legnépszerűbb a nyugdíjbiztosítás. A szerződők átlagos belépési kora pedig 44 év. A CIG-es nyugdíjbiztosításoknál az átlagos havi díj valamivel több mint 20 ezer forint és a rendszeres díjas konstrukciók vannak fölényben.

Indul a kérdezz-felelek

A CIG Pannónia dr. Farkas András nyugdíjszakértővel, a NyugdíjGuru News alapítójával együttműködve szeretne segíteni eligazodni a nyugdíj világában, ezért interaktív online nyugdíjfórumot, és egy Nyugdíjakadémia névre keresztelt edukációs videósorozatot is indít. A szakember igény szerint, havonta tart majd online tanácsadást a CIG Pannónia regisztrált ügyfelei számára. A társaság bízik abban, hogy az együttműködés eredményeként az érintettek tisztább képet kapnak az öngondoskodás szükségességéről.

„A NyugdíjGuru News alapítójaként abban szeretnék segíteni a CIG Pannónia ügyfeleinek, hogy tudatos és megfontolt döntéseket tudjanak hozni a saját és szeretteik jövője érdekében” – mondta dr. Farkas András.

Az ügyfelek számára elérhető online tanácsadásokon a szakértő többek között olyan kérdéseket érint majd mint, hogy mikor érdemes azonnal igénybe venni a nők kedvezményes nyugdíját, mikor célszerűbb a kedvezményes nyugdíj igénylését későbbre halasztani, vagy hogyan lehet akár jelentős mértékben is növelni a nyugdíj összegét annak megállapítása előtt. Számtalan egyéb kérdés mellett azt is érinti majd, hogy milyen jogok illetik meg védett korban a munkavállalót.

Polányi Zoltán elmondta: „Bízunk benne, hogy ezzel az együttműködéssel is hozzájárulunk a lakosság pénzügyi edukációjához és ösztönözni tudjuk az embereket arra, hogy minél előbb kezdjenek el gondolkodni a nyugdíjas éveikről, és felkészülten, nagyobb anyagi biztonságban vágjanak neki ennek az időszaknak. Minél hamarabb kezd el ugyanis valaki takarékoskodni a nyugdíjas évekre, annál kisebb havonta félretett összegből tudja biztosítani a kívánt életszínvonalat idősebb korára.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS