Teljes mértékben digitálissá vált a MELÓ-DIÁK

2024. 05. 15., 22:40

2024-től a MELÓ-DIÁK teljesen digitális iskolaszövetkezet, aminek része az is, hogy a diákok már hiteles, validált elektronikus aláírással intézhetik az ügyeiket – tájékoztatott Kott Zoltán vezérigazgató.

A piacvezető iskolaszövetkezet digitális fejlesztéseit két fontos szempont vezérelte: a biztonság és a kényelem. A biztonságot mindenekelőtt az elektronikus aláírás bevezetése szolgálta. „Az elektronikus ügyintézésnek túl kell lépnie azon, hogy a kinyomtatott dokumentumokat aláírjuk, majd beszkenneljük és továbbküldjük, ez ugyanis súlyos visszaélésekre is alkalmat adhat. Ilyen esetekben nem csupán a munkavállaló diákok, de az iskolaszövetkezetek partnerei is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, amit a Meló-Diáknál mindenképpen szeretnénk elkerülni. Ugyanilyen hangsúlyt fektetünk a diákigazolványok érvényességének ellenőrzésére is, hiszen ehhez kapcsolódnak bizonyos járulékkedvezmények" – magyarázta Kott Zoltán. A Meló-Diáknál a beküldött dokumentumokra bizalmi szolgáltató által biztosított időbélyegző kerül, ami – az elektronikus aláírásról szóló törvény előírásaival összhangban – biztosítja, hogy az igazolás kiadását követő minden egyes módosításnak nyoma marad.

A fejlesztések másik iránya a regisztrációs folyamat „akadálymentesítésére" irányult. „Érdekes kettősség, hogy a fiatalok, akik online platformokon akár órákat is képesek eltölteni, a hivatalos ügyek online intézése során már sokkal kevesebb türelmet tanúsítanak. A fejlesztéseink ezért éppen azt célozták, hogy a munkavállalók a teljes adminisztráción – a MELÓ-DIÁK felületét el nem hagyva – kényelmesen, zökkenőmentesen végig tudjanak haladni anélkül, hogy más aláírás-szolgáltató felületére át kellene lépniük" – mondta el Kott Zoltán. A diákszövetkezet első tapasztalatai pozitívak, jelentősen csökkent azoknak a száma, akik a regisztráció során elveszítették a fonalat vagy a türelmüket, és idő előtt kiléptek a rendszerből.

A MELÓ-DIÁK-nál végrehajtott fejlesztés jelentősége nem merül ki a regisztrációs folyamat támogatásában. A legfontosabb, hogy az elektronikus aláírással a fiatal munkavállalók időt és pénzt takarítanak meg. „Mivel minden munkahelyen új megállapodást kell kötni, a diákoknak évente 2–3-szor kell aláírniuk a dokumentumokat. A digitális aláírás bevezetésével így évente 40 ezer MELÓ-DIÁK-os munkavállaló több mint 100 000 utazást spórolhat meg" – mutat rá Kott Zoltán. Ugyanezen okból a MELÓ-DIÁK a partnerek igényeire is gyorsabban képes reagálni, hiszen a diákok akár már az értesítés napján munkába állhatnak, nincs szükség külön adminisztrációra az iskolaszövetkezet irodáiban, amelyek természetesen az ország 40 pontján továbbra is a személyes ügyfélszolgálatot igénylő diákok rendelkezésére állnak. Végül, de nem utolsósorban a diákok digitálisan is edukálódnak, a későbbiekben már természetes lesz számukra az elektronikus aláírás használata – tette hozzá a vezérigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS