Szlovákiában terjeszkedik a magyar tulajdonú HR szolgáltató

2020. 11. 25., 16:00

Szlovákiai HR szolgáltató cégben vásárolt tulajdonrészt a magyar WHC Csoport. A felvásárlással a személyzeti szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport immár öt országban működtet saját irodákat. A WHC a szlovák piacon a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés területén öt éven belül meghatározó piaci szereplővé válna.

A magyar WHC Csoport felvásárolta a Pannon-Work Slovakia nevű, szlovák piacon már 15 éve aktív HR szolgáltató céget, amely mostantól WHC Slovakia néven folytatja működését. A száz százalékban magyar tulajdonú, munkaerő-kölcsönzéssel, munkaerő-közvetítéssel, diák- és nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatással, illetve bérszámfejtéssel foglalkozó WHC az akvizíciónak köszönhetően nyolc magyarországi irodája mellett immár Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is leányvállalatot működtet.

A WHC jelenleg 3.300 fős kölcsönzött fizikai munkaerőállománnyal rendelkezik, illetve az idei évben már közel 350, főként szellemi foglalkozású munkavállalót közvetített ki ügyfeleinek.

„A 1990-ben alapított, idén 30 éves WHC Csoport egyértelmű célja, hogy a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó HR szolgáltató cégévé váljon. Ennek az üzleti stratégiának jelentős mérföldköve, hogy egy szlovák piacon aktív cégben vásároltunk tulajdonrészt. Szlovákiában öt éven belül meghatározó piaci szereplővé kívánunk válni. További nemzetközi üzleti terveink között szerepel ezen felül, déli szomszédaink, illetve nyugat-balkáni országok körében való terjeszkedés is”fogalmazott Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.

A WHC Csoport tavaly közel 19 milliárd forintos árbevételt realizált. A koronavírus-járvány első hulláma hatására a vállalat idén tavasszal mintegy 40 százalékos visszaesést tapasztalt a kölcsönzött humánerőt érintő igényekben. Az év második felében tapasztalható visszapattanásnak köszönhetően viszont őszre már átlagosan a járvány előtti termelési szintek 90 százalékán működtek a vállalatok és ismét megjelent a munkaerőhiány a WHC partnerei körében.

A vállalat az idei évben így összességében várhatóan szinte teljes egészében teljesíteni tudja tavalyi üzleti eredményét. A cég célja, hogy 2021-ben 4.000 főre növelje kölcsönzött munkaerő állományát, és mintegy 400 főt tudjon közvetítéssel elhelyezni. A jövő évi tervek között szerepel továbbá több regionális, magyarországi iroda megnyitása is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS