Rónai Dániel: Többmilliós fizetések röpködnek a vezetőknél

Rónai Dániel: Többmilliós fizetések röpködnek a vezetőknél
2022. 08. 31., 19:19

Idén közel ugyanolyan gyorsan nőnek a vezetői fizetések, mint ahogy az alkalmazotti bérek emelkednek, részben a magas infláció miatt – derült ki a Wyser több mint 7 ezer vezető juttatási csomagját összegző kutatásából. A vezetői bérek átlagosan bruttó 1,5-3 millió forint között szóródnak. Az infláció miatti béremelések igénye komoly nyomást jelent a cégek számára, miközben a gazdasági lassulás már kopogtat.

A vezetőknek általában lassabb ütemben nő a bérük, mint a beosztottaknak, idén azonban az infláció miatt a menedzserek fizetése is jelentősen emelkedik – derült ki a Wyser felméréséből. A közép- és felsővezetők toborzására szakosodott vállalat Managers’ Salary & Market Guide 2022 kutatása szerint az ügyvezetők ma már bruttó 2,8 millió forintot keresnek, miközben a régiókért felelős menedzserek tipikus fizetése 3,4 millióra emelkedett.

Az ügyvezetők helyettesei sem maradnak le sokkal, 2,5 millió forintos bruttó fizetést ők is megkapnak. A pénzügyi igazgatók keresete 2,3 és 3 millió forint között ingadozik, attól függően, hogy mekkora vállalat pénzügyeiért felelősek; a kontrolling igazgatók tipikus fizetése bruttó 2,3 millió forint.

„Ma már vezetői szinten is jelentős munkaerőhiányról beszélhetünk, ami felfelé hajtja a béreket. A minden várakozást felülmúló infláció miatt a menedzseri bérek is nagymértékben nőnek” – mondta Rónai Dániel, a Wyser magyarországi vezetője.

„A nyitott álláshelyek száma idén folyamatosan emelkedett, ami nyomást helyez a HR-igazgatókra. A vezetők közül a Compensation & Benefit menedzserek néznek szembe a legnagyobb kihívással, hiszen az égető inflációra megoldást kell találniuk. A munkavállalók megtartása és a cég profitabilitásának fenntartása is fontos szempont” – tette hozzá.

(Rónai Dániel is válaszolt az Üzletem 12 kérdésére. A sorozat 210. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A HR igazgatók fizetése 1,8 és 2,4 millió forint között szóródik, attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb vállalatnál végzik a feladatukat. A Compensation & Benefit igazgatók tipikus bére eléri a 2,1 millió forintot.

A gazdasági lassulás első jelei a makrogazdasági adatokban már látszanak, a munkaerőpiacon egyelőre ezek nem mutatkoznak a Wyser kutatása szerint. A munkaerőpiac feszes, tartalékok pedig egyre kevésbé vannak, miközben a cégeket bővülés jellemezte az elmúlt időszakban.

„A betöltetlen álláshelyek magas száma érdemi bérfelhajtó hatással bír, ezért, ha új dolgozókat szeretnének felvenni a vállalatok, akkor muszáj magasabb béreket kínálniuk, ami végső soron bérfeszültséghez vezet. A többletköltségek, illetve az év közbeni béremelések tovább gerjesztik az inflációt, mert a cégek csak áremeléssel tudják ezt kigazdálkodni” – mutatott rá Rónai Dániel.

Nem egyszer megtörténik, hogy a kiválasztási folyamat elején megadott bérigényen a 6-8 hetes folyamat végére változtatnak a jelöltek, mert akkora inflációt tapasztalnak. Az infláció pedig a következő időszakban is meghatározza majd az életünket.

Ma nincs olyan szektor, ahol ne lennének problémák: mindegyik a saját kihívásaival küzd. Az IT-ban érdemi munkaerőhiány volt már a Covid előtt is, mostanra pedig óriásivá vált a probléma. A remote work csak súlyosbít ezen, hiszen a home office miatt az IT-szektorban globális verseny zajlik, egyre jellemzőbb, hogy a világ bármely pontjáról lehet jelentkezni egy-egy pozícióra. Ezekkel a globális szereplőkkel szinte lehetetlen bérben felvenni a versenyt. Ugyanakkor egyes szektorokat érzékenyen érinthet a gazdaság lassulása és az energiaárak robbanása. Egy-egy szektor helyzete pillanatok alatt meg tud változni.

Mindeközben két új kihívással is találkozunk. „Az egyik az, hogy egyre nehezebb céges autókat beszerezni a menedzsereknek. Egyrészt nagyon megdrágultak, adott esetben duplázódtak a lízingdíjak, a gyenge forint, az emelkedő listaárak, illetve a kedvezőtlen kamatkörnyezet miatt, másrészt a várakozási idő is rendkívül kitolódott már szinte minden modell esetében. Ez érzékenyen érinti a vezetőket” – mondta Rónai Dániel.

A másik új keletű kihívás, hogy egyre több vezetőben merül fel, hogy euróban szeretné kapni a fizetését a forint árfolyama és az infláció miatt. Sokszor magyar vállalatokkal szemben is megfogalmazódik ez az elvárás, ami nem mindig teljesíthető.

„Egyre többen szeretnék a szerződésbe lefektetni az inflációkövető béremelést is, ami érhető igény a munkavállalók részéről, ugyanakkor óriási kitettség a vállalatok számára, főképp jelen gazdasági helyzetben, amikor nehéz megjósolni, hogy mit hoz a jövő” – hangsúlyozta Rónai Dániel.

Ahogy nő a gazdasági bizonytalanság, úgy válnak majd óvatosabbá a munkavállalók is. Ha beköszönt a válság, akkor a vállalatok erős produktivitás növekedést várnak majd el a munkavállalóktól, ugyanakkor a leépítésekkel óvatosak lehetnek. A Covid időszakában kiderült, hogy az a vállalat, amelyik gyors leépítéssel reagált, sokkal lassabban és nehezebben tudott visszaépülni, mint az, amelyik igyekezett megtartani a munkavállalókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-29 19:10:00
A 2024-es adótörvény módosításai egy egyszeri amnesztiát biztosítanak társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését és az ezzel járó társasági adófizetési kötelezettség alóli mentesülést 2024. május 31-ig. A rendelkezés részleteit dr. Szarvák Jenő, a HÍD Consulting adó üzletágának vezetője foglalja össze.
2024-02-29 13:10:00
2024. március 1-jén módosul az UJEGYKE-nyomtatvány, ettől az időponttól már külön is bejelenthető állandó meghatalmazás az áruk uniós vámjogi státuszáról szóló igazolás (T2L vagy T2L/F) kiadásával kapcsolatos ügyek intézésére – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS