Rekordot döntött a kiállítók száma a Széchenyi István Egyetem Karrierbörzéjén

Rekordot döntött a kiállítók száma a Széchenyi István Egyetem Karrierbörzéjén
2023. 04. 19., 18:21

Rekordszámú, több mint ötven kiállító vett részt a győri Széchenyi István Egyetem Karrierbörzéjén április 18-án. A cégek mintegy hatszáz állás- és gyakornoki lehetőséget kínáltak. A rendezvényen standdal szerepeltek az egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő cégek.

A Széchenyi István Egyetemen minden félévben megrendezett Karrierbörze célcsoportját elsősorban az intézmény aktív hallgatói jelentik. Rajtuk kívül a diplomásoknak, a pályakezdőknek és a szakképzett fiataloknak is szól az esemény, amely kitűnő alkalom a vállalkozások számára, hogy megtalálják jövendőbeli gyakornokaikat, munkavállalóikat.

„A mostani rendezvényen rekordszámú, ötvenhat kiállító vett részt, összesen mintegy öt-hatszáz nyitott állás- és gyakornoki pozíciót kínálva az érdeklődőknek. A börze hagyományosan rendkívül népszerű a hallgatók körében, hiszen összehozza őket a térség vállalkozásaival. Sokan találják meg itt gyakorlati, illetve majdani munkahelyüket. Ez a program is hozzájárul ahhoz, hogy az egyetemünkön tanulók közül rengetegen már a diploma megszerzésének pillanatában rendelkeznek állással, gyakran annál a cégnél, ahol gyakornokként is dolgoztak tanulmányaik alatt” – fejtette ki Zentai Effi, a Széchenyi Egyetem karrierkoordinátora.

A több mint félszáz kiállító között volt több olyan is, amely a győri egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában van. Ilyen a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelynek sajtókapcsolati menedzsere, Beck András kifejtette: elsősorban leánycégük, az autósporthoz kapcsolódó kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó a HUMDA Lab tevékenységét mutatták be az érdeklődőknek. „Ez járművel, járműdinamikával, mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökök, illetve projektmenedzserek számára lehet érdekes” – jegyezte meg.

A szintén a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz tartozó Techtra Technológiai Transzfer Intézet standjánál Remeli Viktor, a mesterséges intelligencia kutatócsoport vezetője azt mondta: céljuk, hogy a civil és a védelmi ipar számára hasznos technológiákat hozzanak létre, a fejlesztéseket az alkalmazott kutatási szinttől akár a prototípusig végigkísérve. „Ehhez gyakornokokat és már végzetteket keresünk mérnöki pozíciókba, elsősorban informatikai, mechatronikai, villamosmérnöki területekre”.

Jelen volt a rendezvényen az Európa legkorszerűbb járműipari tesztpályájánál működő ZalaZONE Ipari Park Zrt., amelynek vezérigazgatója, dr. Háry András arról beszélt, hogy a ZalaZONE Parkban olyan ökoszisztéma épül, amelynek a Széchenyi Egyetem mellett ipari szereplők, fejlesztési központok és kutatóintézetek is a tagjai. „A cél, hogy minél több nagy hozzáadott értékű tevékenység valósuljon meg a ZalaZONE-on. A Karrierbörzén részben a ZalaZONE Gyakornoki Programot, részben az ott működő cégeket népszerűsítettük a hallgatók körében” – mondta a vezérigazgató.

A ZalaZONE-nál letelepült cégek egyike a védelmi ipar fontos szereplője, a Rheinmetall Hungary Zrt. munkatársa, Gaál András azt hangsúlyozta, hogy nyitott mérnöki pozíciókkal érkeztek a Karrierbörzére, míg gyakornoki lehetőségek várhatóan jövőre lesznek elérhetők vállalatuknál.

(Fotó: Májer Csaba József)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS