On-the-job képzést nyújt a nemzetközi programozó iskola

2019. 11. 11., 13:15

Budapesten nyitja meg 24. campusát a Wild Code School nemzetközi programozó iskola. A központ öt hónapos intenzív webfejlesztő képzést kínál angol nyelven 2020 januárjától. A tulajdonosok szerint vonzó a régió gyorsan fejlődő start-up ökoszisztémája és a város fiatalos, digitális nomádokat vonzó lüktetése. A Wild Code Schoolt a hagyományostól eltérő oktatási kultúra és a nemzetközi lehetőségek tehetik vonzóvá a magyar piacon.

Programozást már ezerféle módon és helyen lehet tanulni – a Wild Code School viszont az első angol nyelvű nemzetközi, ráadásul on-the-job képzést nyújtó, glokális szemléletű iskola. A Wild Code School nem más, mint egy innovatív európai campus hálózat, melynek képzésében alapvető szempont a változó iparági környezethez való folyamatos alkalmazkodás elsajátítása is.

A képzés során a hard skillek mellett a soft skillek fejlesztésére is hangsúlyt fektetnek: a tananyag részét képzik különféle workshopok és hackathonok, de ami a legfontosabb, hogy a diákok – azaz a Wilderek - valós ügyfeleknek is dolgoznak, így a technikai tudás mellett a csapatmunkára való képességüket, tárgyaló- és kommunikációs készségüket is fejlesztik, valamint a későbbi elhelyezkedéshez fontos projekt portfóliót építenek ki. A kurzus ára a hasonló oktatást nyújtó hazai iskolákéval megegyező. A Wild Code School a képzést korlátozás nélkül mindenki számára kínálja, függetlenül az életkortól vagy előképzettségtől.

„Olyan piacra lépünk be, ahol gomba módra szaporodnak a magániskolák” – mondja Szittya Márton, a Wild Code School Budapest üzletfejlesztésért felelős menedzsere. „Budapest mégis vonzó célpont tulajdonosaink számára, hiszen Magyarországon jelenleg is több tízezer programozó tudna azonnal munkába állni. Emellett rengeteg új nemzetközi vállalkozás és start-up indul itt, ahol szintén szükség lesz az általunk képzett profi munkaerőre” – teszi hozzá.

A Wild Code School igazi különlegessége glokalitásában és a hagyományostól eltérő oktatási kultúrájában rejlik. Az oktatók 5-10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a szoftverfejlesztés és a coaching területén, és általában nem tipikus tanárok - osztálytermi előadások helyett megosztják tudásukat, és mentorálják a hallgatókat a különböző projektek alatt. Az európai campusokon végzett alumni diákok aktív tagjai maradnak a közösségnek, rendezvényekre járnak vissza, inspirációt és szakmai lehetőségeket hoznak a diákok részére.

A Wilder közösség minden tagja aktívan kommunikál egymással, valamint a campusok között rendszeresen versenyeket is rendeznek. Fontos azonban, hogy az iskola nem garantál nemzetközi állás lehetőséget, de coachinggal és állásinterjúk szervezésével segíti diákjait a folyamatban. Emellett a nemzetközi partnereik – köztük a legnagyobbak is, mint például az IBM, a Deutsche Telecom, a Siemens, az SNCF vagy az Accenture - mind pozitív tapasztalattal rendelkeznek a Wilderek munkamoráljáról és szakmai képzettségéről.

A Wild Code School folyamatos fejlődést támogató „tanuljunk tanulni” filozófiája egy közvetlen, támogató környezetben érvényesül. Az iskola saját e-learning platformmal is rendelkezik, melynek segítségével az oktatók egyszerűen tudják követni a diákok fejlődését, és osztálytermen kívüli online tanulásra is lehetőség nyílik. A Wild Code School célja, hogy hasznos, piacképes tudást nyújtson, és innovatív képzésével vezető szereplő legyen Magyarországon is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS