Ők jól jöhetnek ki a koronavírus-járványból

2020. 03. 30., 13:45

Jó év elé nézhetnek a videókonferencia-rendszereket és csoportmunka-támogató szoftvereket fejlesztő cégek; nem egy közülük máris nagyobb forgalmat bonyolít, mint tavaly egész évben.

Mióta az Egyesült Államokat és Európát is elérte a koronavírus-járvány, a hatóságok is arra kérik az embereket, hogy akinek a munkaköre lehetővé teszi, dolgozzon otthonról – írja a Computerworld.

Erre a tőzsde is reagált: megugrott a távmunka-megoldásokat szállító cégek részvényeinek árfolyama. A vidókonferenciázást kínáló Zoomnál például arról számoltak be, hogy az év első két hónapjában több új ügyfelük volt, mint tavaly egész évben.

Az élő konferenciákat viszont egyre többen lemondják: a Facebook például előbb nemzetközi marketingtalálkozóját, majd fejlesztői konferenciáját törölte.

A távmunka Amerikában nem új találmány: a cégek 69 százaléka rendelkezik erre kidolgozott koncepcióval, míg a nemzetközi átlag 62 százalék. Piacelemzők szerint a többségük ennek ellenére nincs felkészülve arra, hogy ilyen sok alkalmazott huzamosabb ideig távolról dolgozzon, sőt még a megfelelő megoldást sem találták meg.

A Polycom 2017-es felmérése szerint az Egyesült Államokban és további tizenegy országban a megkérdezettek 37 százaléka naponta használt kollégáival videókonferencia-szoftvert.

A huzamosabb ideig otthonról dolgozók jelentős részének olyan technikára van szüksége, amelynek segítségével akár határokon átívelő csoportmunka-kapcsolatot tarthat fenn közvetlen és távolabbi kollégáival, a vállalat beszállítóival és ügyfeleivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.
2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS