Ők jól jöhetnek ki a koronavírus-járványból

2020. 03. 30., 13:45

Jó év elé nézhetnek a videókonferencia-rendszereket és csoportmunka-támogató szoftvereket fejlesztő cégek; nem egy közülük máris nagyobb forgalmat bonyolít, mint tavaly egész évben.

Mióta az Egyesült Államokat és Európát is elérte a koronavírus-járvány, a hatóságok is arra kérik az embereket, hogy akinek a munkaköre lehetővé teszi, dolgozzon otthonról – írja a Computerworld.

Erre a tőzsde is reagált: megugrott a távmunka-megoldásokat szállító cégek részvényeinek árfolyama. A vidókonferenciázást kínáló Zoomnál például arról számoltak be, hogy az év első két hónapjában több új ügyfelük volt, mint tavaly egész évben.

Az élő konferenciákat viszont egyre többen lemondják: a Facebook például előbb nemzetközi marketingtalálkozóját, majd fejlesztői konferenciáját törölte.

A távmunka Amerikában nem új találmány: a cégek 69 százaléka rendelkezik erre kidolgozott koncepcióval, míg a nemzetközi átlag 62 százalék. Piacelemzők szerint a többségük ennek ellenére nincs felkészülve arra, hogy ilyen sok alkalmazott huzamosabb ideig távolról dolgozzon, sőt még a megfelelő megoldást sem találták meg.

A Polycom 2017-es felmérése szerint az Egyesült Államokban és további tizenegy országban a megkérdezettek 37 százaléka naponta használt kollégáival videókonferencia-szoftvert.

A huzamosabb ideig otthonról dolgozók jelentős részének olyan technikára van szüksége, amelynek segítségével akár határokon átívelő csoportmunka-kapcsolatot tarthat fenn közvetlen és távolabbi kollégáival, a vállalat beszállítóival és ügyfeleivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:40:00
A magyar vállalkozásoknak sok problémával kell manapság megküzdeniük, a legrosszabb azonban a bizonytalanság – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az ATV Start című műsorában.
2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.