Ők jól jöhetnek ki a koronavírus-járványból

2020. 03. 30., 13:45

Jó év elé nézhetnek a videókonferencia-rendszereket és csoportmunka-támogató szoftvereket fejlesztő cégek; nem egy közülük máris nagyobb forgalmat bonyolít, mint tavaly egész évben.

Mióta az Egyesült Államokat és Európát is elérte a koronavírus-járvány, a hatóságok is arra kérik az embereket, hogy akinek a munkaköre lehetővé teszi, dolgozzon otthonról – írja a Computerworld.

Erre a tőzsde is reagált: megugrott a távmunka-megoldásokat szállító cégek részvényeinek árfolyama. A vidókonferenciázást kínáló Zoomnál például arról számoltak be, hogy az év első két hónapjában több új ügyfelük volt, mint tavaly egész évben.

Az élő konferenciákat viszont egyre többen lemondják: a Facebook például előbb nemzetközi marketingtalálkozóját, majd fejlesztői konferenciáját törölte.

A távmunka Amerikában nem új találmány: a cégek 69 százaléka rendelkezik erre kidolgozott koncepcióval, míg a nemzetközi átlag 62 százalék. Piacelemzők szerint a többségük ennek ellenére nincs felkészülve arra, hogy ilyen sok alkalmazott huzamosabb ideig távolról dolgozzon, sőt még a megfelelő megoldást sem találták meg.

A Polycom 2017-es felmérése szerint az Egyesült Államokban és további tizenegy országban a megkérdezettek 37 százaléka naponta használt kollégáival videókonferencia-szoftvert.

A huzamosabb ideig otthonról dolgozók jelentős részének olyan technikára van szüksége, amelynek segítségével akár határokon átívelő csoportmunka-kapcsolatot tarthat fenn közvetlen és távolabbi kollégáival, a vállalat beszállítóival és ügyfeleivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS