Munkanélküliség az Európai Unióban: 2,4 és 12,4 százalék között szóródnak az augusztusi adatok

2022. 09. 30., 11:52

Az Európai Unióban augusztusban 6,0 százalékos volt a munkanélküliség, ugyanakkora, mint egy hónappal korábban – tájékoztatott az Eurostat.

Az uniós statisztikai hivatal becslése szerint 2022. augusztusban átlagosan 12,921 millión kerestek aktívan munkát az EU-ban, 52 ezerrel kevesebben, mint júliusban, és 1,682 millióval kevesebben, mint 2021 augusztusában. (A „hivatalos meghatározás szerint egy adott pillanatban az számít munkanélkülinek, akinek (i) nincs munkája, de ha lenne, (ii) két héten belül munkába tudna állni, és (iii) a megelőző négy hét folyamán aktív lépéseket annak érdekében, hogy munkát szerezzen magának.)

A férfiak körében 5,7, a nők körében 6,4 százalékos, a 25 éven alattiak körében pedig 13,8 százalékos volt a munkanélküliség augusztusban, valamennyi adat ugyanekkora volt júliusban is.

Három tagállam is van, ahol 3 százalék alatt volt a munkanélküliség augusztusban: Csehországban 2,4, Lengyelországban 2,6, Máltán 2,9 százalék. 10 százalék feletti rátát csak Spanyolországban (12,4 százalék) és Görögországban (12,2 százalék) regisztráltak.

Magyarországon augusztusban (csakúgy, mint júliusban) 3,5 százalékos volt a munkanélküliség, a munkanélküliek száma mindkét hónapban 171 ezer volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS