K&H: idén nem lesz foglalkoztatási és beruházási boom a családi vállalatoknál

K&H: idén nem lesz foglalkoztatási és beruházási boom a családi vállalatoknál
2023. 02. 07., 19:11

Negatív hangulat jellemzi a hazai családi vállalatokat, a K&H családi vállalatok index -6 ponton áll. A cégek alacsony pénzügyi eredményekkel számolnak idén, így sem foglalkoztatási, sem beruházási boom nem várható – derül ki a K&H családi vállalatok kutatásból. A családi cégek jövőképe azért meghatározó, mert ezek a cégek igen nagymértékben befolyásolják a foglalkoztatottság és a GDP növekedés alakulását.

A Joint Venture Szövetség második alkalommal adta át a „Companies For The Future Award” díjat, amelyen a magyar gazdaságot, társadalmat, valamint a fenntartható jövőt támogató közép- és nagyvállalatait tüntette ki. A K&H a legjobb ökoszisztéma különdíj kategóriában az első helyet nyerte el a magyar vállalkozások, azon belül is a hazai családi vállalatok támogatásáért.

„A családi tulajdonú vállalatok meghatározó szerepet játszanak a gazdaság működtetésében, fejlődésében: az Opten nyilvántartása szerint több mint 200 000 családi jellegű vállalkozás van Magyarországon, így a foglalkoztatás egy jelentős része ezeknek a cégeknek köszönhető. A K&H ezért kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy erősítse a hazai családi vállalkozások hosszú távon fenntartható működését és értékeik megőrzését, ezzel ugyanis a gazdaság stabilitását és növekedését támogatjuk” – mondta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője.

Pesszimista évkezdet

A foglalkoztatás mellett a GDP növekedésében is jelentős szerepük van a hazai családi vállalatoknak. A K&H családi vállalatok kutatás szerint azonban jelenleg pesszimista hangulat uralkodik a cégeken.

„A K&H családi vállalatok index jelenleg -6 ponton, a saját cégük kilátásait mutató vállalati alindex -3 ponton, míg a makro részindex -15 ponton áll. A cégek tehát a saját helyzetüket kevésbé látják negatívan, mint a gazdaság alakulását” – részletezte az eredményeket Ékes Ákos.

A kedvezőtlen várakozások a pénzügyi eredményekben is tetten érhetők: a családi vállalatok 0,2 százalékos árbevétel és 3,6 százalékos profitcsökkenésre számítanak a következő egy évben, ami a foglalkoztatási és beruházási szándékra is rányomja a bélyegét. A szektorban összességében 0,3 százalékos létszámcsökkenés várható, és mindössze a cégek 24 százaléka készül fejleszteni idén.

Középtávon már kissé bizakodóbbak

A családi cégek a gazdaság alakulását rövid távon jóval borúsabban látják, mint középtávon. A cégek 46 százaléka szerint a következő egy évben tovább romlik a gazdaság helyzete, miközben a javulást és a stagnálást feltételezők aránya ennél jóval alacsonyabb (27-27 százalék). Ezzel szemben hároméves időtávon már azok vannak többségben, akik a jelenlegi ütemnél nagyobb növekedést várnak (40 százalék), és csak minden harmadik cég számít stagnálásra, további 28 százalék pedig visszaesésre.

Tudásmegosztással a sikeres jelenért és jövőért

Napjaink gyorsan változó gazdasági környezetében a tudásmegosztásnak még nagyobb szerepe van, mint valaha.

„Nyolc évvel ezelőtt olyan ökoszisztémát alakítottunk ki és működtetünk sikeresen, amelyben igazi partnerként segíthetjük a családi vállalatokat. Ennek része a K&H családi vállalatok klub, ahol szakmai előadók által is inspiráljuk a családi vállalkozások tulajdonosait, így segítve őket a vállalat jövőbeli növekedésében és fenntarthatóságában. Emellett a K&H NextGen Akadémián a családi cégek egyik legnagyobb kihívásához, a generációváltáshoz nyújtunk átfogó gyakorlati tudást, amely a cégek későbbi menedzseléshez fontos támogatás a következő generációs családi cégtulajdonosoknak. Nem utolsó sorban pedig a K&H családi vállalatok kiválósági díjjal az a célunk, hogy támogassuk és elismerjük a vállalatok hozzájárulását, példaértékű elkötelezettségét a magyar gazdasághoz és társadalomhoz” – mondta Ékes Ákos.

A felvételen Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungary országigazgatója, a Joint Vnenture Szövetség elnökségi tagja és Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője.

(Fotó: Joint Venture Szövetség)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS