Jót tesz a home office a karrierépítésnek?

2020. 10. 12., 11:30

Egy felmérés szerint a home office megnehezíti a kapcsolatépítést és a tanulást a kollégáktól. Főleg az idősebb, magasabb pozícióban dolgozók érzik úgy, hogy előmenetelüket lassítja a távmunka.

A koronavírus-járvány miatt kényszerűségből bevezetett távmunka a legtöbb helyen egy idő után viszonylag jól bevált, a technológiai szektorban is sokan üdvözölték a home office munkavégzési formából fakadó rugalmasságot. Ugyanakkor a munkaerő-toborzással foglalkozó Hays felméréséből kiderült, hogy sokan a karrierjüket féltik tőle – írja a Computerworld.

A megkérdezett műszaki, technológiai szakemberek 63 százaléka arra számít, hogy a jövőben jórészt otthonról fog dolgozni, és szintén közel kétharmaduk úgy vélekedett, hogy a rugalmas munkavégzés nem hátráltatja az előmenetelét.

Az idősebb, vezető beosztású szakemberek 70 százaléka viszont kifejezetten félti karrierjét a távmunkától.

Különböző felmérések szerint a cégek többsége a járvány lecsengése után is részben vagy egészben megtartja a távmunkát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 18:52:00
Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatóságának elnöke.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS