Izzasztó állásinterjúk jönnek, itt a HR-esek új módszere

2019. 03. 13., 08:45

Magyarországon is egyre nagyobb divatja van a szabadulószobáknak, de már nemcsak a szórakozni vágyók, hanem a munkaadók körében is.

Napjainkban a szabadulószobák nyújtják az egyik legösszetettebb közösségi kikapcsolódást. A játéknak csapatépítő jellege van, amely során az együttműködésre és a logikára van a legnagyobb szüksége a résztvevőknek. Így könnyen kiderül, ki milyen személyiség – nem véletlen, hogy a HR-esek is elkezdték használni a kiválasztási folyamat során.

Budapest egyik legújabb és legmodernebb szabadulószobájában rendszeresen fordulnak meg munkaügyesek és felsővezetők, hogy megfigyeljenek egy-egy leendő munkavállalót.

„A főnök a kontrollszobából kamerán keresztül figyelheti, hogyan dolgozik együtt a csapat. Ezáltal nagyon könnyen kimutathatók az adott emberek rejtett képességei. A vezető típusokat könnyen meg lehet találni, és az is leszűrhető, kinek jó a problémamegoldó készsége. Arra is tökéletes, ha például egy vállalatnak megvan a top tíz jelöltje, és abból három-négyet szeretnének kiválasztani” – mondta Zaragoza-Rovira Josep Jordi, a Neverland ötletgazdája és alapítója.

Josep hangsúlyozta: akkor lehet kijutni a szabadulószobákból, ha együtt dolgozik a csapat. Fel kell osztani egymás között a feladatokat, általában valaki irányítja a többieket. Minél jobban van szervezve, annál hamarabb kijutnak. Együttműködésre és az észre van szükség, fizikai erőre nem.

A föld alatt megbúvó öt történettel megálmodott szabadulószobát jelenleg a legtöbbször nem állásinterjúkra, hanem céges csapatépítő programok helyszínéül használják. Nem véletlen, hiszen pótolhatatlan összetartó ereje van, ha a kollégákkal együtt repítenek minket egy párhuzamos valóságba, ahol legbensőbb félelmeink, vagy éppen leggyermekibb énünk elevenedhet meg.

Az egyedülálló komplexum emellett kiváló helyszíne lehet céges workshopoknak is, hiszen a vendégek a megszokottól eltérő környezetben végezhetik munkájukat napközben, hogy aztán „szabaduljanak egyet”, majd közösen megvacsorázzanak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS