Home office a szállodában? Figyelmeztet az FBI

2020. 10. 14., 12:15

Ha egy időre szállodába vagy más nyilvános helyre tesszük át a home office-unkat, érdemes odafigyelni, hogy milyen wifihez kapcsolódunk, amikor dolgozni kezdünk.

Munkánk közben kiszolgáltatottabbak lehetünk, ha idegen helyekről végezzük el napi feladatainkat – írja a Computerworld.

Sok országban a szállodák olyan ajánlatokkal állnak elő, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy az otthoni munkába belefáradt emberek nyugalmas környezetbe tehessék át munkaállomásukat. Az FBI azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a típusú munkamódszer komoly biztonsági problémákat vethet fel.

A legnagyobb gond az, hogy az ilyen helyeken az embernek semmilyen rálátása nincs arra, hogy a hotel wifije mennyire biztonságos. Pedig a rosszindulatú támadók előszeretettel használják ki a gyengén védett hálózatokat arra, hogy adatokat gyűjtsenek.

Ezekre érdemes figyelni:

Használjunk jó nevű VPN-t a munkához!

Amennyiben lehet, használjuk a saját mobilnetünket a hotel wifi-hálózata helyett!

Ha a hotel wifijét használjuk, bizonyosodjunk meg arról, hogy melyik az általuk biztosított hálózat és csak arra kapcsolódjunk!

Mindig HTTPS kapcsolatot használjunk, melyről a keresősávban található kis lakat ikon biztosít minket!

Ha érzékeny adatokkal dolgozunk, az oldalon mindig használjunk két lépcsős beléptetést!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS