Home office a szállodában? Figyelmeztet az FBI

2020. 10. 14., 12:15

Ha egy időre szállodába vagy más nyilvános helyre tesszük át a home office-unkat, érdemes odafigyelni, hogy milyen wifihez kapcsolódunk, amikor dolgozni kezdünk.

Munkánk közben kiszolgáltatottabbak lehetünk, ha idegen helyekről végezzük el napi feladatainkat – írja a Computerworld.

Sok országban a szállodák olyan ajánlatokkal állnak elő, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy az otthoni munkába belefáradt emberek nyugalmas környezetbe tehessék át munkaállomásukat. Az FBI azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a típusú munkamódszer komoly biztonsági problémákat vethet fel.

A legnagyobb gond az, hogy az ilyen helyeken az embernek semmilyen rálátása nincs arra, hogy a hotel wifije mennyire biztonságos. Pedig a rosszindulatú támadók előszeretettel használják ki a gyengén védett hálózatokat arra, hogy adatokat gyűjtsenek.

Ezekre érdemes figyelni:

Használjunk jó nevű VPN-t a munkához!

Amennyiben lehet, használjuk a saját mobilnetünket a hotel wifi-hálózata helyett!

Ha a hotel wifijét használjuk, bizonyosodjunk meg arról, hogy melyik az általuk biztosított hálózat és csak arra kapcsolódjunk!

Mindig HTTPS kapcsolatot használjunk, melyről a keresősávban található kis lakat ikon biztosít minket!

Ha érzékeny adatokkal dolgozunk, az oldalon mindig használjunk két lépcsős beléptetést!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS