Home office a szállodában? Figyelmeztet az FBI

2020. 10. 14., 12:15

Ha egy időre szállodába vagy más nyilvános helyre tesszük át a home office-unkat, érdemes odafigyelni, hogy milyen wifihez kapcsolódunk, amikor dolgozni kezdünk.

Munkánk közben kiszolgáltatottabbak lehetünk, ha idegen helyekről végezzük el napi feladatainkat – írja a Computerworld.

Sok országban a szállodák olyan ajánlatokkal állnak elő, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy az otthoni munkába belefáradt emberek nyugalmas környezetbe tehessék át munkaállomásukat. Az FBI azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a típusú munkamódszer komoly biztonsági problémákat vethet fel.

A legnagyobb gond az, hogy az ilyen helyeken az embernek semmilyen rálátása nincs arra, hogy a hotel wifije mennyire biztonságos. Pedig a rosszindulatú támadók előszeretettel használják ki a gyengén védett hálózatokat arra, hogy adatokat gyűjtsenek.

Ezekre érdemes figyelni:

Használjunk jó nevű VPN-t a munkához!

Amennyiben lehet, használjuk a saját mobilnetünket a hotel wifi-hálózata helyett!

Ha a hotel wifijét használjuk, bizonyosodjunk meg arról, hogy melyik az általuk biztosított hálózat és csak arra kapcsolódjunk!

Mindig HTTPS kapcsolatot használjunk, melyről a keresősávban található kis lakat ikon biztosít minket!

Ha érzékeny adatokkal dolgozunk, az oldalon mindig használjunk két lépcsős beléptetést!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS