Home office a szállodában? Figyelmeztet az FBI

2020. 10. 14., 12:15

Ha egy időre szállodába vagy más nyilvános helyre tesszük át a home office-unkat, érdemes odafigyelni, hogy milyen wifihez kapcsolódunk, amikor dolgozni kezdünk.

Munkánk közben kiszolgáltatottabbak lehetünk, ha idegen helyekről végezzük el napi feladatainkat – írja a Computerworld.

Sok országban a szállodák olyan ajánlatokkal állnak elő, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy az otthoni munkába belefáradt emberek nyugalmas környezetbe tehessék át munkaállomásukat. Az FBI azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a típusú munkamódszer komoly biztonsági problémákat vethet fel.

A legnagyobb gond az, hogy az ilyen helyeken az embernek semmilyen rálátása nincs arra, hogy a hotel wifije mennyire biztonságos. Pedig a rosszindulatú támadók előszeretettel használják ki a gyengén védett hálózatokat arra, hogy adatokat gyűjtsenek.

Ezekre érdemes figyelni:

Használjunk jó nevű VPN-t a munkához!

Amennyiben lehet, használjuk a saját mobilnetünket a hotel wifi-hálózata helyett!

Ha a hotel wifijét használjuk, bizonyosodjunk meg arról, hogy melyik az általuk biztosított hálózat és csak arra kapcsolódjunk!

Mindig HTTPS kapcsolatot használjunk, melyről a keresősávban található kis lakat ikon biztosít minket!

Ha érzékeny adatokkal dolgozunk, az oldalon mindig használjunk két lépcsős beléptetést!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS