Hogyan térjünk vissza egyre többen az irodákba?

2021. 02. 15., 17:30

A Covid-vakcinák megjelenésével belátható közelségbe került az irodák újranyitása, de nem mindenhol számolják fel a home office-t.

Közel egy év telt el azóta, hogy a WHO világjárványnak minősítette a Covid-19-et, és világszerte megkezdődött a dolgozók home office-ba költöztetése. Küzdelmes időszakon vagyunk túl, de a munkaadóknak lassan el kell gondolkodniuk azon, hogy a virtuális irodákból miként tudnák biztonságosan visszaköltöztetni alkalmazottaikat a fizikailag is közös irodai térbe – írja a Computerworld.

Egyes szervezetek már hónapokkal ezelőtt belevágtak ebbe a munkába. A Goldman Sachs londoni irodája például nyár közepén újranyitott, holott a brit kormány irányelvei igen határozottan a home office-t ajánlották a cégeknek.

Fontos, hogy tisztában legyünk vele: ezek a munkahelyek már soha nem lesz olyanok, mint voltak, és az oda visszatérők is gyökeresen megváltoztak – újfajta tudást, tapasztalatot hoznak magukkal, és elvárásaik is különböznek a járvány előtti időszakétól.

Sokat segíthetnek az irodák biztonságos újranyitásban az IoT-megoldások: érdemes kölcsönvenni azoknak a felhasználói helyeknek a tapasztalatait, amelyek élen járnak a fejlett technológiák alkalmazásában.

Például kamerákkal az irodai távolságtartás szabályainak betartását is ellenőrizhetjük. Az eszközöket be lehet tanítani arra, hogy megértsék, mit jelent a dolgozók közötti távolság, és hol húzódik az a határ, amelynek átlépése veszélyes lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 12:23
A KAVOSZ Zrt. közzétette, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Ezzel kezdetét veheti a kisvállalkozások rohama a szuperkedvezményes hitelekért.
2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-09 21:55:00
A kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet – közölte Nagy István agrárminiszter.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS