Hogyan térjünk vissza egyre többen az irodákba?

2021. 02. 15., 17:30

A Covid-vakcinák megjelenésével belátható közelségbe került az irodák újranyitása, de nem mindenhol számolják fel a home office-t.

Közel egy év telt el azóta, hogy a WHO világjárványnak minősítette a Covid-19-et, és világszerte megkezdődött a dolgozók home office-ba költöztetése. Küzdelmes időszakon vagyunk túl, de a munkaadóknak lassan el kell gondolkodniuk azon, hogy a virtuális irodákból miként tudnák biztonságosan visszaköltöztetni alkalmazottaikat a fizikailag is közös irodai térbe – írja a Computerworld.

Egyes szervezetek már hónapokkal ezelőtt belevágtak ebbe a munkába. A Goldman Sachs londoni irodája például nyár közepén újranyitott, holott a brit kormány irányelvei igen határozottan a home office-t ajánlották a cégeknek.

Fontos, hogy tisztában legyünk vele: ezek a munkahelyek már soha nem lesz olyanok, mint voltak, és az oda visszatérők is gyökeresen megváltoztak – újfajta tudást, tapasztalatot hoznak magukkal, és elvárásaik is különböznek a járvány előtti időszakétól.

Sokat segíthetnek az irodák biztonságos újranyitásban az IoT-megoldások: érdemes kölcsönvenni azoknak a felhasználói helyeknek a tapasztalatait, amelyek élen járnak a fejlett technológiák alkalmazásában.

Például kamerákkal az irodai távolságtartás szabályainak betartását is ellenőrizhetjük. Az eszközöket be lehet tanítani arra, hogy megértsék, mit jelent a dolgozók közötti távolság, és hol húzódik az a határ, amelynek átlépése veszélyes lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS