Hogyan térjünk vissza egyre többen az irodákba?

2021. 02. 15., 17:30

A Covid-vakcinák megjelenésével belátható közelségbe került az irodák újranyitása, de nem mindenhol számolják fel a home office-t.

Közel egy év telt el azóta, hogy a WHO világjárványnak minősítette a Covid-19-et, és világszerte megkezdődött a dolgozók home office-ba költöztetése. Küzdelmes időszakon vagyunk túl, de a munkaadóknak lassan el kell gondolkodniuk azon, hogy a virtuális irodákból miként tudnák biztonságosan visszaköltöztetni alkalmazottaikat a fizikailag is közös irodai térbe – írja a Computerworld.

Egyes szervezetek már hónapokkal ezelőtt belevágtak ebbe a munkába. A Goldman Sachs londoni irodája például nyár közepén újranyitott, holott a brit kormány irányelvei igen határozottan a home office-t ajánlották a cégeknek.

Fontos, hogy tisztában legyünk vele: ezek a munkahelyek már soha nem lesz olyanok, mint voltak, és az oda visszatérők is gyökeresen megváltoztak – újfajta tudást, tapasztalatot hoznak magukkal, és elvárásaik is különböznek a járvány előtti időszakétól.

Sokat segíthetnek az irodák biztonságos újranyitásban az IoT-megoldások: érdemes kölcsönvenni azoknak a felhasználói helyeknek a tapasztalatait, amelyek élen járnak a fejlett technológiák alkalmazásában.

Például kamerákkal az irodai távolságtartás szabályainak betartását is ellenőrizhetjük. Az eszközöket be lehet tanítani arra, hogy megértsék, mit jelent a dolgozók közötti távolság, és hol húzódik az a határ, amelynek átlépése veszélyes lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-31 10:44:05
Alig egy hét alatt több mint 330 milliárd forintnyi fogyott el az inflációt követő hozamú Prémium Magyar Állampapírból. Már csaknem 4600 milliárd forint van ebben a befektetésben, amely egyértelműen az új szuperállampapírrá vált.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS