Ha álmaink munkájáról van szó, igenis mi alakítjuk a jövőt

Ha álmaink munkájáról van szó, igenis mi alakítjuk a jövőt
2021. 12. 04., 09:00

18 éves korára a fiatalok többsége előtt jókora elváráshalom tornyosul, és ezek közül még a könnyebben teljesíthetőek közé tartozik a minél fényesebb eredmény a matek- vagy történelemérettségin. Kimondatlan elvárás ugyanis, hogy ekkorra már minden valamire való diák pontosan tudja, mivel is szeretne foglalkozni a következő negyven évben, illetve ehhez pontosan milyen további képzésre van szüksége. De tényleg ilyen egyszerű lenne mindez? Aligha.

Egy 2019-es kutatás szerint a 17-18 éves középiskolások több mint 10 százaléka egyáltalán nem tudja, milyen irányt válasszon középiskola után, 12 százalékuk pedig csak egy általános irányt tud meghatározni. Az idősebbeknél sem sokkal jobb a helyzet, a felsőoktatásban vagy OKJ-s képzéseken tanulók több mint 5 százaléka nem tudja, hol helyezkedjen el a végzést követően.

Mik ennek az okai? Sokaknál a döntésképtelenség, mások úgy érzik, nem tudják, mi érdekli őket, vagy miben igazán jók, illetve főleg a felnőttek körében nagyobb probléma, hogy nem rendelkeznek elegendő információval a saját lehetőségeikről.  Pedig lehetőségeik volnának bőven, csakhogy sokszor ezek létezéséről sem tudnak.

Miközben persze sokszor nem a szaktudás, hanem sokkal inkább az önbizalom, motiváció, kapcsolati tőke vagy bizonyos kommunikációs készségek hiánya okozza a problémát a fiatalok munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedésében.

Hajlamosak vagyunk félvállról venni ezeket a készségeket, pedig fontosabbak, mint valaha. Számos felmérés megmutatta már, hogy a munkáltatók leginkább ezeket az úgynevezett soft skilleket keresik a kollégáikban, csakhogy szintén kutatások támasztják alá, hogy a fiatal generáció eléggé elmaradott ezek tekintetében. Így fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak pályaválasztás, de pályaváltás esetében is kardinális jelentőségű lehet akár egy jól megírt önéletrajz vagy fejlett önismeret is, szóval ezek fejlesztésről sem éri meg megfeledkezni.

#énjövőm

A Coca-Cola Magyarország #énjövőm programjának új, ingyenesen elérhető digitális felülete, a www.enjovom.hu oldal tananyagai éppen ebben segítenek. A regisztrálók az önismerettől a kommunikáción át egészen a vállalkozásépítésig, összesen 14 modul közül választhatnak, amelyek segítségével feltérképezhetik erősségeiket, fejleszthetik készségeiket és könnyebben megtalálhatják a helyüket a munkaerőpiacon. A honlapon elérhető önismereti teszt segítségével ráadásul konkrét javaslatokat kaphatnak arra, milyen szakma illik a személyiségükhöz leginkább.

A munkaerőpiacon ráadásul meglehetősen komplex helyzet alakult ki. A KSH október végi adatai szerint miközben a teljes lakosság körében az egy évvel korábbi adatokhoz képest csökkent a munkanélküliség, a 15–24 közöttiek körében jelentősen romlottak a mutatók. Fontos adalék, hogy mindeközben egyre több szektorban jelentkezik munkaerőhiány.

Azaz, ha összerakjuk a puzzle-darabokat, láthatjuk, hogy szép számmal vannak olyan fiatalok az országban, akik tanulnak vagy tanultak valamit, amiről útközben kiderült, nem biztos, hogy nekik való, és lehet, hogy szívesen tanulnának valami olyasmit, ami egyrészt sokkal jobban érdekli őket, másrészt a munkaerőpiacon is sokkal könnyebb dolguk lesz a megszerzett képesítéssel.

Mi a megoldás? Az átképzés

Ez a felnőttoktatás szakirányú ágazata, amelynek feladata a valamilyen szakképesítéssel, szakmai gyakorlattal rendelkezőket egy másik szakképesítéshez, illetve szaktudáshoz eljuttatni. Egy gyakorlati példán keresztül látványosan bemutatható, mit is jelent ez pontosan. Vegyük az informatika világát: mindannyian tudjuk, hogy például szoftverfejlesztőkre mekkora a kereslet, mi több, milyen ígéretes jövedelemmel is kecsegtet, ám egy bölcsészdiplomával otthon búslakodva biztosan elérhetetlen célnak tűnik sokaknak ez a pálya.

Csakhogy ma már léteznek olyan úgynevezett bootcampek, ahol jellemzően néhány hónap alatt, napi több óra tanulás árán elérhető a karrierváltás, úgy, hogy a jelentkezéshez nem feltétel semmilyen informatikai vagy matematikai előképzettség. A végzett hallgatóknak pedig pár év alatt akár az egymillió forintos fizetés sem álom többé. A tanfolyamok persze javarészt pénzbe kerülnek, ám ilyen bérek mellett a befektetés hamar megtérül. És álmaink munkája, ami ráadásul még jól jövedelmező is, biztosan megér ennyit.

Szponzorált tartalom

A cikk a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programjának támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS