Bejött a home office az Erste dolgozóinak

2020. 08. 18., 13:45

Egyre jobban tetszik az Erste dolgozóinak az otthoni munkavégzés. A bank munkavállalói körében végzett legutóbbi felmérésben a most távmunka-szerűen dolgozó válaszadók kétharmada adott tíz pontból tízet a home office kényelmének értékelésére. A korábbinál sokkal többen gondolják úgy: bírnák még ezt így hónapokig. Az Erste – ha a vírushelyzet megengedi – szeptember elején visszatér az irodákba, ám széles körben lehetőséget ad a home office-ra és vizsgálja a távmunka bevezetésének módját.

Magyarországon a járványügyi helyzet egyelőre kedvező, így amennyiben nem lesz második hullám, vagy annak enyhe lefolyása miatt nem rendelnek el újra korlátozó intézkedéseket, szeptember 7-től az Erste Bank dolgozói is visszatérnek az irodákba. A pénzintézetnél a kijárási korlátozások idején kötelező otthoni munkavégzést vezettek be mindenütt, ahol erre lehetőség volt. A székházban dolgozók 90 százaléka végezte az irodától távol a feladatát. A helyzet enyhülését követően a dolgozókat turnusokra osztották: még mindig nem kötelező bejárni az irodába, de ha akarnak is, csak az egyik vagy másik csoport tagjai mehetnek be adott héten, a munkavállalók másik részének kötelező otthon maradni. Szeptember elejétől, amennyiben a pandémiás helyzet nem romlik, ez változik meg, több és részben kötelező lesz az irodai jelenlét, ugyanakkor jelentős tér marad az otthoni munkavégzésnek is.

A pénzintézet a jövőben is fenntartja a home office lehetőségét pusztán azzal a megkötéssel, hogy a munkaidő legalább felét mindenkinek bent kell töltenie – mondta el Mihók Krisztina, az Erste Bank HR vezetője. Ugyanakkor az Erste vizsgálja a távmunka bevezetésének lehetőségét, amikor a dolgozók ennél is nagyobb arányban végezhetik el feladataikat irodán kívül. A bank felmérései szerint ugyanis megváltoztak a munkavállalói preferenciák, a munkavállalók egy része már kifejezetten igényli ezt a lehetőséget.

Az Erste a járványügyi korlátozások bevezetését követően három hónapon át – áprilisban, májusban és júniusban – készített online felmérést munkavállalói körében az otthoni munkavégzésről és a biztonsági intézkedésekről. Ezekből kiderül: a munkavállalóknak egyre kisebb problémát okoz az új helyzet. Júniusban a válaszadók 67 százaléka adott tízből tíz pontot az otthoni munkavégzés komfortfokozatát megjelölve, míg áprilisban még csak 34 százalékuk adott maximális pontszámot erre a kérdésre, és májusban is csak 45 százalék. Ugyanakkor az Erste munkavállalói korábban sem érezték kifejezetten kényelmetlennek a home office-t: a kényelmet firtató kérdésre a válaszadók 80 százaléka adott legalább 7 pontot, míg júniusban ez az arány már a 90 százalékot közelítette.

Miközben korábban a dolgozóknak problémát a családi élet és a munkahelyi követelmények összehangolása, a gyermekek felügyeletének megoldása, a személyes kapcsolatok hiánya jelentette, a legutóbbi felmérésre ezek a problémák eltűnni látszanak. A válaszadók a legnagyobb arányban (64 százalék) azzal az állítással értettek egyet, hogy az otthoni munkavégzés egyáltalán nem okoz gondot. Arra a kérdésre, hogy meddig fenntartható ez az állapot, júniusban már 70 százalék válaszolta azt, hogy ő a jövőben is dolgozna így, míg további 18 százalék közölte azt, hogy számára kettő vagy több hónapig is megfelelne a home office. Áprilisban még csak 39–34 volt az arány, ami azért jelzi: már a kezdetekkor is nagy volt a lelkesedés az irodán kívüli munkavégzés iránt, ami azonban csak fokozódott az idő előrehaladtával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS