Az alkalmazottak 82 százaléka várhatóan 12-18 hónapon belül visszatér az irodákba

2020. 06. 19., 13:00

A Xerox Holdings Corporation megbízásából készült el az a globális üzleti felmérés, amely szerint a megkérdezett szervezetek munkaerejének 82 százaléka 12-18 hónapon belül visszatérhet a munkahelyére. Ennek előkészítéseként a hibrid (távoli és irodai) munkavégzés támogatására a cégek új forrásokba fektetnek: 56 százalékuk növeli a technológiára szánt büdzsét, valamint 34 százalékuk tervezi a digitalis átalakulás felgyorsítását.

A Xerox „Future of Work” felmérését a független Vanson Bourne kutatócég készítette 2020 májusában.  Az Egyesült Államokból, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Németországból és Franciaországból 600 – különböző szektorok legalább 500 főt foglalkoztató vállalatainál dolgozó – IT vezetőt kérdeztek meg, köztük felsővezetőket.

A válaszadók 72 százaléka a távoli munkára való hirtelen átállás okozta kihívások kapcsán azt nyilatkozta, hogy nem voltak erre teljesen felkészülve technológiai szempontból. A távoli munkavégzés okozta kihívások között a technológián kívül (29 százalék) a legnagyobb nehézséget a kommunikáció (26 százalék) és a fókusz fenntartása (25 százalék) okozta.

„Nincs kétség azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 járvány megváltoztatta a munkamódszereinket. A kutatásunkból kiderült, hogy a jövőben sok vállalat visszavárja az alkalmazottai többségét az irodai környezetbe. Ennek több oka lehet, beleértve a kommunikációt, a döntési folyamatok gyorsaságát és a tehetségfejlesztést” – mondta Steve Bandrowczak, a Xerox elnöke és ügyvezetője. „Ugyanakkor a hirtelen leállás és a hibrid munkakörnyezet felfedte a technológiai hiányosságokat, amelyek megoldására új vagy kiegészítő beruházások szükségesek az elkövetkező hónapokban.”

A felmérés legfontosabb eredeményei és a Xerox tanulságai:

  1. 1.   A vállalkozások azt tervezik, hogy a munkavállalók többsége visszatér az irodába, bár megmaradnak a bővített távoli munkavégzésre vonatkozó irányelvek.

33 százalék nyilatkozta, hogy a hálózati- és adatbiztonság, valamint a magánélet jelentette a legnagyobb aggodalmat a távoli munkavégzés kapcsán annak széleskörű bevezetése előtt, illetve 24 százalék említette a munkavállalók produktivitását, 16 százalék pedig a technológiai infrastruktúrát. Ezek az aggodalmak, valamint az, hogy a válaszadók 95 százaléka úgy gondolja, a személyes kommunikáció fontos a személyes fejlődés szempontjából, azt jelzik, hogy a távoli munkavégzés nem váltja fel teljesen a hagyományosabb irodai munkát.

Most azonban, hogy a vállalkozások komfortosobbá váltak a távoli munkavégzésben, a felsővezetők és az informatikai döntéshozók hozzáállása, valamint az irányelvek is változnak. A megkérdezett országok közül az Egyesült Államokban növekszik leginkább a távoli munkavégzésbe vetett bizalom (86 százalék), ezt követi az Egyesült Királyság (80 százalék), Németország (80 százalék), Kanada (77 százalék) és Franciaország (75 százalék). Ezenkívül 58 százalékuk azt tervezi, hogy a következő évben megváltoztatja az otthoni munkavégzésre vonatkozó irányelvét, hangsúlyozva, hogy a vállalatoknak támogatniuk kell a hibrid munkavégzést.

Tanulságaink: Lehet, hogy az alkalmazottak nem térnek vissza egyszerre az irodába – vagy akár ugyanolyan kapacitással, mint korábban –, de a belátható jövőben a szervezeteknek szükségük van a hibrid munkavégzés támogatására.

  1. 2.   A hirtelen átállás az otthon történő munkavégzésre hamar felfedte a technológiai hiányosságokat.

A legtöbb vállalkozás számára nehézkes volt a távoli munkavégzésre való gyors átállás: csak 28 százalékuk mondta, hogy teljes mértékben felkészültek, 29 százalékuk számára a technológia volt a legkritikusabb pont. A megkérdezett országok közül Franciaország volt a legkevésbé felkészülve a távoli munkára való hirtelen átállásra, míg az Egyesült Államok volt a leginkább felkészült. Kifejezetten a technológiát illetően a válaszadók szerint a legnagyobb kihívást a távoli informatikai támogatás (35 százalék), a nem megfelelő munkafolyamat-megoldások (27 százalék), a kommunikációs- és együttműködési eszközök hiánya (22 százalék), valamint a felhő alapú megoldások hiányosságai (10%) jelentik. A vezetők 85 százaléka hiányolta az irodai nyomtatókat: az Egyesült Államok válaszadóinak hiányoztak leginkább (93 százalék), őket követi Németország (92 százalék) és Franciaország (91 százalék).

Tanulságaink: A jövőbeli problémák elkerülése érdekében a vállalatok a folyamataik digitális átalakításának felgyorsítása érdekében új technológiákba fektetnek és bővítik meglévő eszközeiket.

  1. 3.   A technológiai beszerzések a munkavállalók jobb támogatása felé tolódnak el.

A távoli munkavégzés kapcsán felfedezett technológiai hiányosságok miatt az IT-döntéshozók 70 százaléka világszerte újraértékeli költségvetési kiadásait, a vállalatok növelik a távoli technológiai (55 százalék) vagy hibrid munkavégzést segítő (40 százalék) erőforrásokba történő beruházásokat. Vannak olyan vállalatok is, amelyek felhőalapú szoftverekbe (65 százalék), távoli IT-támogatásba (63 százalék) és a közös munkát segítő szoftverekbe (52 százalék) fektetnek be. A hardverek, mint a laptopok és a nyomtatók, szintén fontosak, különösen a franciaországi székhellyel rendelkező vállalatok esetében, ahol a válaszadók 22 százaléka szerint a technológia, a produktivitás és az általános munkatapasztalat szempontjából a legfontosabb igény.

Tanulságunk: A COVID-19 elősegíti a digitális átalakulást, a vállalatok fokozott figyelmet fordítanak az alkalmazottak igényeinek kielégítésére mind hardver, mind szoftver tekintetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS