Az alkalmazottak 82 százaléka várhatóan 12-18 hónapon belül visszatér az irodákba

2020. 06. 19., 13:00

A Xerox Holdings Corporation megbízásából készült el az a globális üzleti felmérés, amely szerint a megkérdezett szervezetek munkaerejének 82 százaléka 12-18 hónapon belül visszatérhet a munkahelyére. Ennek előkészítéseként a hibrid (távoli és irodai) munkavégzés támogatására a cégek új forrásokba fektetnek: 56 százalékuk növeli a technológiára szánt büdzsét, valamint 34 százalékuk tervezi a digitalis átalakulás felgyorsítását.

A Xerox „Future of Work” felmérését a független Vanson Bourne kutatócég készítette 2020 májusában.  Az Egyesült Államokból, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Németországból és Franciaországból 600 – különböző szektorok legalább 500 főt foglalkoztató vállalatainál dolgozó – IT vezetőt kérdeztek meg, köztük felsővezetőket.

A válaszadók 72 százaléka a távoli munkára való hirtelen átállás okozta kihívások kapcsán azt nyilatkozta, hogy nem voltak erre teljesen felkészülve technológiai szempontból. A távoli munkavégzés okozta kihívások között a technológián kívül (29 százalék) a legnagyobb nehézséget a kommunikáció (26 százalék) és a fókusz fenntartása (25 százalék) okozta.

„Nincs kétség azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 járvány megváltoztatta a munkamódszereinket. A kutatásunkból kiderült, hogy a jövőben sok vállalat visszavárja az alkalmazottai többségét az irodai környezetbe. Ennek több oka lehet, beleértve a kommunikációt, a döntési folyamatok gyorsaságát és a tehetségfejlesztést” – mondta Steve Bandrowczak, a Xerox elnöke és ügyvezetője. „Ugyanakkor a hirtelen leállás és a hibrid munkakörnyezet felfedte a technológiai hiányosságokat, amelyek megoldására új vagy kiegészítő beruházások szükségesek az elkövetkező hónapokban.”

A felmérés legfontosabb eredeményei és a Xerox tanulságai:

  1. 1.   A vállalkozások azt tervezik, hogy a munkavállalók többsége visszatér az irodába, bár megmaradnak a bővített távoli munkavégzésre vonatkozó irányelvek.

33 százalék nyilatkozta, hogy a hálózati- és adatbiztonság, valamint a magánélet jelentette a legnagyobb aggodalmat a távoli munkavégzés kapcsán annak széleskörű bevezetése előtt, illetve 24 százalék említette a munkavállalók produktivitását, 16 százalék pedig a technológiai infrastruktúrát. Ezek az aggodalmak, valamint az, hogy a válaszadók 95 százaléka úgy gondolja, a személyes kommunikáció fontos a személyes fejlődés szempontjából, azt jelzik, hogy a távoli munkavégzés nem váltja fel teljesen a hagyományosabb irodai munkát.

Most azonban, hogy a vállalkozások komfortosobbá váltak a távoli munkavégzésben, a felsővezetők és az informatikai döntéshozók hozzáállása, valamint az irányelvek is változnak. A megkérdezett országok közül az Egyesült Államokban növekszik leginkább a távoli munkavégzésbe vetett bizalom (86 százalék), ezt követi az Egyesült Királyság (80 százalék), Németország (80 százalék), Kanada (77 százalék) és Franciaország (75 százalék). Ezenkívül 58 százalékuk azt tervezi, hogy a következő évben megváltoztatja az otthoni munkavégzésre vonatkozó irányelvét, hangsúlyozva, hogy a vállalatoknak támogatniuk kell a hibrid munkavégzést.

Tanulságaink: Lehet, hogy az alkalmazottak nem térnek vissza egyszerre az irodába – vagy akár ugyanolyan kapacitással, mint korábban –, de a belátható jövőben a szervezeteknek szükségük van a hibrid munkavégzés támogatására.

  1. 2.   A hirtelen átállás az otthon történő munkavégzésre hamar felfedte a technológiai hiányosságokat.

A legtöbb vállalkozás számára nehézkes volt a távoli munkavégzésre való gyors átállás: csak 28 százalékuk mondta, hogy teljes mértékben felkészültek, 29 százalékuk számára a technológia volt a legkritikusabb pont. A megkérdezett országok közül Franciaország volt a legkevésbé felkészülve a távoli munkára való hirtelen átállásra, míg az Egyesült Államok volt a leginkább felkészült. Kifejezetten a technológiát illetően a válaszadók szerint a legnagyobb kihívást a távoli informatikai támogatás (35 százalék), a nem megfelelő munkafolyamat-megoldások (27 százalék), a kommunikációs- és együttműködési eszközök hiánya (22 százalék), valamint a felhő alapú megoldások hiányosságai (10%) jelentik. A vezetők 85 százaléka hiányolta az irodai nyomtatókat: az Egyesült Államok válaszadóinak hiányoztak leginkább (93 százalék), őket követi Németország (92 százalék) és Franciaország (91 százalék).

Tanulságaink: A jövőbeli problémák elkerülése érdekében a vállalatok a folyamataik digitális átalakításának felgyorsítása érdekében új technológiákba fektetnek és bővítik meglévő eszközeiket.

  1. 3.   A technológiai beszerzések a munkavállalók jobb támogatása felé tolódnak el.

A távoli munkavégzés kapcsán felfedezett technológiai hiányosságok miatt az IT-döntéshozók 70 százaléka világszerte újraértékeli költségvetési kiadásait, a vállalatok növelik a távoli technológiai (55 százalék) vagy hibrid munkavégzést segítő (40 százalék) erőforrásokba történő beruházásokat. Vannak olyan vállalatok is, amelyek felhőalapú szoftverekbe (65 százalék), távoli IT-támogatásba (63 százalék) és a közös munkát segítő szoftverekbe (52 százalék) fektetnek be. A hardverek, mint a laptopok és a nyomtatók, szintén fontosak, különösen a franciaországi székhellyel rendelkező vállalatok esetében, ahol a válaszadók 22 százaléka szerint a technológia, a produktivitás és az általános munkatapasztalat szempontjából a legfontosabb igény.

Tanulságunk: A COVID-19 elősegíti a digitális átalakulást, a vállalatok fokozott figyelmet fordítanak az alkalmazottak igényeinek kielégítésére mind hardver, mind szoftver tekintetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS