Állásinterjún meg kell értened a cégvezetők fájdalmait is

2018. 11. 27., 12:00

Ha elhiteted az interjúztatókkal, hogy a többieknél nagyobb értéket adnál a céghez, szinte nyert ügyed van. Legalábbis az amerikai Forbes HR-szakértője szerint.

A mentálisan erős, taktikusan gondolkodó emberek az állásinterjúkon is megállják a helyüket. Az ő módszereiket ismerteti az amerikai Forbes, amelyet a magyar Forbes  ismertet.

A cégek tudják, hogy az adatok bemagoltatása nem nehéz, az igazi kihívás a gondolkodás betanítása. Ha sikeres akarsz lenni, fontos, hogy a szabályokon túl is gondolkozz, elgondolkodtató kérdéseket tegyél föl, és hogy ne arról beszélj, ami nem működhet, hanem arról, ami igen.

Hitesd el az interjúztatókkal, hogy megérted őket, ismered a problémáikat – és a fájdalmukat is.

Találd meg azt a pontot az interjú során, amikor a stratégiai gondolkodás, a felkészülés és a célkitűzés lefedik egymást. Ez lesz az a pillanat, amikor megcsillanthatod taktikai érzékedet.

Elemezd a cég elmúlt éveit, szerezz információkat a kultúrájáról, a vezetésről, sőt, olyan ruhát vegyél fel az állásinterjúra, ami hasonlít a vezetők öltözékéhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS