Állásinterjún meg kell értened a cégvezetők fájdalmait is

2018. 11. 27., 12:00

Ha elhiteted az interjúztatókkal, hogy a többieknél nagyobb értéket adnál a céghez, szinte nyert ügyed van. Legalábbis az amerikai Forbes HR-szakértője szerint.

A mentálisan erős, taktikusan gondolkodó emberek az állásinterjúkon is megállják a helyüket. Az ő módszereiket ismerteti az amerikai Forbes, amelyet a magyar Forbes  ismertet.

A cégek tudják, hogy az adatok bemagoltatása nem nehéz, az igazi kihívás a gondolkodás betanítása. Ha sikeres akarsz lenni, fontos, hogy a szabályokon túl is gondolkozz, elgondolkodtató kérdéseket tegyél föl, és hogy ne arról beszélj, ami nem működhet, hanem arról, ami igen.

Hitesd el az interjúztatókkal, hogy megérted őket, ismered a problémáikat – és a fájdalmukat is.

Találd meg azt a pontot az interjú során, amikor a stratégiai gondolkodás, a felkészülés és a célkitűzés lefedik egymást. Ez lesz az a pillanat, amikor megcsillanthatod taktikai érzékedet.

Elemezd a cég elmúlt éveit, szerezz információkat a kultúrájáról, a vezetésről, sőt, olyan ruhát vegyél fel az állásinterjúra, ami hasonlít a vezetők öltözékéhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS