A Magyar Ápolók Napján köszöntötte az ágazatban dolgozókat a VOSZ

2023. 02. 19., 14:31

Február 19-e 2014 óta hivatalosan is a Magyar Ápolók Napja. Ebből az alkalomból köszöntötte az ágazatban dolgozókat Fábián Lajos, a VOSZ társelnöke, az Egészségügyi Tagozat elnöke.

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés 5/2014 (II.07.) határozatával február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Alábbiakban Fábián Lajos köszöntését közöljük.

„Kedves, betegágy mellett keményen dolgozó Ápolóink, Szakdolgozóink!

A Ti napotok, akik nélkül nem létezne gyógyító munka, akik nélkül egyetlen orvos sem tudná az általa irányított gyógykezelés segítségével meggyógyítani betegeit, akik nélkül a rászorulók – átmenetileg, vagy véglegesen elesettek – nem kaphatnák meg a gondoskodást, ami mind testüknek, mind lelküknek az igazi orvosság... Sokszor tényleg fontosabb tényező, mint maga a gyógyszer, amit ténylegesen beadunk nekik.

Ott vagytok, ahol új életek születnek a szülészeteken, és ott vagytok, ahol embertársaink utolsó napjaikat töltik és távoznak közülünk. Sokszor Ti vagytok az utolsók, akik haldoklók kezét fogjátok, és segítitek a nehéz pillanatokat.

Kossuth Zsuzsa – Kossuth Lajos legfiatalabb húga – aki az 1848-49-es szabadságharcban a tábori kórházak főápolónője volt 30 évesen, hős elődötök, aki mind módszereivel, mind odaadó, áldozatos munkájával történelmet írt. A szakma történelemkönyvének egy nagy fejezetét köszönhetjük neki. Ő szervezte meg a régió egyik első tábori kórházát, és ő hívta fel a világ figyelmét arra, hogy a sebesült katonák ápolásának mekkora jelentősége van akár egy háború kimenetele szempontjából is. A szabadságharc leverése után ő is az Egyesült Államokba emigrált, és korán, 37 évesen halt meg New York-ban, azonban haláláig ott is nagy szakmai tisztelet övezte.

Kemény munkátok eredményét mind anyagi, mind erkölcsi elismerés formájában látnotok kell, mert megérdemlitek. Őszintén bízom benne, hogy a társadalom is eljut a felismeréshez, mely megfelelően értékeli majd pótolhatatlan munkátokat és tudásotokat. A vállalkozói és magánszektorban lehetőségeinkhez képest próbálunk lépést tartani, de itt is nagyon nehéz időket élünk a rezsi, az infláció, az EUR árfolyam és egyéb makrogazdasági tényezők miatt.

Mint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozatának elnöke, és úgy is mint az egyik legnagyobb, évi több ezer fekvőbeteget is ellátó egészségügyi magánszolgáltató cégcsoport elnöke és társalapítója, minden orvos kollégám és minden páciensünk, minden magyar ember nevében köszönöm áldozatos, magas szakmai színvonalú, és pótolhatatlan munkátokat. Ehhez jóegészséget és kitartást kívánok!

Kollegiális üdvözlettel,

Fábián Lajos

elnök (TritonLife Holding Zrt.),

a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Társelnöke és Egészségügyi Tagozatának Elnöke”

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS