Ön továbbra is home office-ban dolgozna a járvány után?

2020. 05. 26., 12:15

A megkérdezettek 38 százaléka tárgyalná újra az otthoni munkavégzés feltételeit, 37 százalékuk pedig továbbra is legalább heti egyszer otthonról dolgozna – olvasható a CBRE kutatásában.

A CBRE kereskedelmi ingatlan- és befektetési vállalat április kutatásában több mint 1200 irodai dolgozó vett részt Közép- és Kelet-Európából, illetve Délkelet-Európából – írja a Kreatív Online.

Az iroda alapszolgáltatása a legtöbbek szerint a tárgyaló (69 százalék), sokan a természetes fényt és a növényeket igénylik vagy hiányolják (52 százalék), de a stabil net is kiemelt helyet kapott (48 százalék). A legkevésbé fontosnak a benti edzési lehetőségeket és a rugalmas munkaállomásokat tartják a válaszadók.

A megkérdezettek 17 százaléka egyáltalán nem akar majd otthonról dolgozni a jövőben és csak 7 százalék szeretne háromnál több napot otthonról dolgozni a héten.

A vírushelyzet új megelőzési módszerekre is megtanította az irodahasználókat. Ilyen az érintésmentes be- és kilépés, nagyobb térközök az egyes munkaállomások között, vagy a fertőtlenítés szerepe a gyakran használt irodai eszközökön.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS