Ön továbbra is home office-ban dolgozna a járvány után?

2020. 05. 26., 12:15

A megkérdezettek 38 százaléka tárgyalná újra az otthoni munkavégzés feltételeit, 37 százalékuk pedig továbbra is legalább heti egyszer otthonról dolgozna – olvasható a CBRE kutatásában.

A CBRE kereskedelmi ingatlan- és befektetési vállalat április kutatásában több mint 1200 irodai dolgozó vett részt Közép- és Kelet-Európából, illetve Délkelet-Európából – írja a Kreatív Online.

Az iroda alapszolgáltatása a legtöbbek szerint a tárgyaló (69 százalék), sokan a természetes fényt és a növényeket igénylik vagy hiányolják (52 százalék), de a stabil net is kiemelt helyet kapott (48 százalék). A legkevésbé fontosnak a benti edzési lehetőségeket és a rugalmas munkaállomásokat tartják a válaszadók.

A megkérdezettek 17 százaléka egyáltalán nem akar majd otthonról dolgozni a jövőben és csak 7 százalék szeretne háromnál több napot otthonról dolgozni a héten.

A vírushelyzet új megelőzési módszerekre is megtanította az irodahasználókat. Ilyen az érintésmentes be- és kilépés, nagyobb térközök az egyes munkaállomások között, vagy a fertőtlenítés szerepe a gyakran használt irodai eszközökön.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS