Ön továbbra is home office-ban dolgozna a járvány után?

2020. 05. 26., 12:15

A megkérdezettek 38 százaléka tárgyalná újra az otthoni munkavégzés feltételeit, 37 százalékuk pedig továbbra is legalább heti egyszer otthonról dolgozna – olvasható a CBRE kutatásában.

A CBRE kereskedelmi ingatlan- és befektetési vállalat április kutatásában több mint 1200 irodai dolgozó vett részt Közép- és Kelet-Európából, illetve Délkelet-Európából – írja a Kreatív Online.

Az iroda alapszolgáltatása a legtöbbek szerint a tárgyaló (69 százalék), sokan a természetes fényt és a növényeket igénylik vagy hiányolják (52 százalék), de a stabil net is kiemelt helyet kapott (48 százalék). A legkevésbé fontosnak a benti edzési lehetőségeket és a rugalmas munkaállomásokat tartják a válaszadók.

A megkérdezettek 17 százaléka egyáltalán nem akar majd otthonról dolgozni a jövőben és csak 7 százalék szeretne háromnál több napot otthonról dolgozni a héten.

A vírushelyzet új megelőzési módszerekre is megtanította az irodahasználókat. Ilyen az érintésmentes be- és kilépés, nagyobb térközök az egyes munkaállomások között, vagy a fertőtlenítés szerepe a gyakran használt irodai eszközökön.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS