Az Agrárkamara is partner a Szakma Sztár Fesztivál szervezésében

Az Agrárkamara is partner a Szakma Sztár Fesztivál szervezésében
2023. 04. 05., 18:39

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpo területén, 2023. április 24-26. között. A 16. alkalommal megtartott eseményen 78 szakmával – melyek közül 21 az agráriumhoz köthető – ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az Agrárkamara idén is részt vesz a Szakma Sztár Fesztivál szervezésében, az ezzel kapcsolatos megállapodást Győrffy Balázs, a NAK és Parragh László, a főszervező MKIK elnöke erősítette meg aláírásával április 5-én. A gazdasági kamaráknak meghatározó szerepe van a szakképzés versenyképességének megerősítésében. E törekvés sikeressége érdekében a szakképzés területén folytatott tevékenységeit kiszélesítette a két szervezet, így a 2023. április 24-26. közötti Szakma Sztár Fesztivál megrendezése során is együttműködik.

„Az elmúlt egy év során a számos ágazatban ismét megtapasztalt munkaerőhiány a munkát keresők számára kedvező helyzetet jelent. Különösen jó helyzetben pedig mindig is a szakképzett munkaerő van, hiszen a megfelelő képzettség és szaktudás jelenti az egyik legnagyobb értéket a munkaerőpiacon. A kedvező bérek miatt önmagában is kijelenthetnénk azt, hogy ma már megéri szakmát tanulni.
A szakképzett munkavállalók bérének növekedése és a szakképzés elmúlt években tapasztalható vonzerejének növekedése elválaszthatatlan a szakképzésben már lezajlott és folyamatosan zajló reformoktól” – emelte ki Parragh László.

Célunk megismertetni a pályaválasztókkal és az újrakezdőkkel a mezőgazdaság, valamint az élelmiszeripar érdekes és változatos világá és lehetőségeit, erre kiváló alkalom a Szakma Sztár Fesztivál. Az agrárium mind a koronavírus-járvány idején, mind azóta bizonyította, hogy nemzetstratégiai jelentőségű ágazat, és a kormányzat akként is tekint rá. A szektorra komoly figyelem irányul, jelentős fejlesztések indulnak, az agrárszakmák már most, a jövőben pedig még inkább biztos megélhetést, jövőképet jelentenek a fiataloknak és a felnőttként új pályában gondolkodóknak”– hangsúlyozta Győrffy Balázs.

A fotón: Győrffy Balázs és Parragh László.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.