Agrár vándorbölcsőt adományoztak négy családnak

Agrár vándorbölcsőt adományoztak négy családnak
2022. 08. 07., 19:17

A Kárpát-medence hegy- és domboldalain a sajátos ökológiai adottságok következtében egyedi ízvilágú, csodálatos borszőlőfajták teremtek a múltban, teremnek ma és teremhetnek a jövőben is – jelentette ki Ökrös Oszkár nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Nagykárolyban, a Károlyi kastélyban megtartott Kincses Pince rendezvény ünnepélyes megnyitóján.

Az Agrárminisztérium által harmadik alkalommal megszervezett Kincses Pince célja a kulturált borfogyasztás és a jó minőségű magyar borok népszerűsítése, jó hírnevének terjesztése – mondta Ökrös Oszkár.

A program keretében a Kárpát-medence kiváló borászatai találkozhatnak a fogyasztókkal, valamint a kereskedelem és a vendéglátóipar meghatározó szereplőivel, üzleti és baráti kapcsolatokat építhetnek. A Kárpát-medence számos magyarlakta területéről érkeztek borászok a programra, amely ezáltal – az egy nemzetben gondolkodás jegyében – az anyaországi és a határon túli magyarság közti párbeszédet is erősíti – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Arról is szólt, hogy az agrártárca fontosnak tartja, hogy a történelmi borvidékek ismét visszanyerjék régi fényüket és a Kárpát-medence földrajzi adottságainak következtében kiváló ízvilágú, minőségi borok készüljenek, amelyek közösségteremtő és -fenntartó szerepet tölthetnek be országhatáron innen és túl.  Ezt a célt szolgálja az Agrárminisztérium által az idei évben elindított Schams Ferenc terv is.

A borászatok jövője a minőségi, nagy hozzáadott értéket hordozó termékek előállításában és a már befutott márkák minél szélesebb körű megismertetésében rejlik, ennek érdekében az agrártárca minden segítséget és támogatást megad a továbbiakban is ahhoz, hogy a magyar borok jövője sikertörténet legyen. Habár mennyiség tekintetében nem vehetjük fel a versenyt a nagy bortermelő országokkal, Magyarország a borok minőségét nézve már ma is egyértelműen bornagyhatalomnak tekinthető – mondta a helyettes államtitkár.

A program keretében Ökrös Oszkár a Szatmár Vidékfejlesztésért Egyesület közreműködésével négy partiumi család részére agrár vándorbölcsőt adományozott. Szólt arról, hogy az Agrárminisztérium 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Évében csatlakozott a sajátosan magyar vándorbölcső mozgalomhoz, melynek keretében a tárca a külhoni magyar, agráriumból élő, gyermeket váró családok részére „Agrár Vándorbölcsőt” adományoz fél éves használatra, amelyet ezután egy újabb család kap meg.

Jelenleg 28 agrárbölcső ring szerte a Kárpát-medencében, ezekben az elmúlt másfél évben immáron 61 magyar gyermek álmodott boldog jövőt magának.

AM Sajtóiroda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.