Starjobs Kft.: a megváltozott munkaképességű kollégák is teljes értékű alkalmazottak

2021. 03. 02., 10:00

A Starjobs Kft. harmincöt megváltozott munkaképességű munkavállalója 2021 eleje óta új telephelyen, új, modern gépek mellett dolgozik.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2020-ban meghirdetett innovációs – a munkahelyek megtartását is célzó – pályázatán nyert állami támogatást is felhasználva a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Starjobs a főváros X. kerületében, a Szacsvay utcában vásárolt új telephelyet, ahol jelenleg 35 megváltozott munkaképességű munkavállalójuk dolgozik. Munkaidejük napi 4–6 óra, így részmunkaidős foglalkoztatottként úgy juthatnak plusz jövedelemhez, hogy állami ellátásukról sem kell lemondaniuk – hangsúlyozza Megyeri Péter, a Starjobs ügyvezetője.

A Starjobs akkreditált – államilag elismert és bizonyos esetekben kijelölt – foglalkoztató, amely 2017-ben hozta létre a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását célzó központot. „A munkavégzés ezeknek az embereknek a számára új lehetőséget, a munka világába és szokszor a társadalomba való visszatérést jelenti. Az új, magyar gyártású gépek ennek megfelelően félautomata berendezések, amelyeket a megváltozott munkaképességű kollégák is egyszerűen tudnak irányítani” – magyarázza az ügyvezető.

A csapat fő tevékenysége állati és növényi termékek csomagolása, amelyhez egy bonyolult eljárást követően a Nébih engedélyét is megszerezték, az új telephely a Nébih engedélyköteles üzemeinek listájára is felkerült és saját azonosító számmal rendelkezik. Ezen felül címkézést, hajtogatást és más egyszerű – gépparkot, szaktudást nem igénylő – fizikai munkákat is elvállalnak.

„Ezekre a tevékenységekre tapasztalataink szerint sok cégnél nincs elég idő vagy kapacitás, elsősorban az ő megbízásaikra számítunk – mondja Megyeri Péter. – Partnereink között sokan vannak, akiknél hozzánk hasonlóan prioritás a társadalmi felelősségvállalás, számukra természetes, hogy így is segíthetnek.”

„A megváltozott munkaképességű munkatársak alkalmazásakor a hangsúly nem a betegségeken és a fogyatékosságokon, a megkülönböztetésen van, hanem éppen ellenkezőleg: a Starjobs teljes értékű munkavállalóként kezeli őket, tudatosítva bennük, hogy hasznos és felelősségteljes munkát végeznek. A fogyatékossággal élő munkavállalóknak sokáig kellett küzdeniük a negatív megkülönböztetéssel, napjainkban azonban ez a hozzáállás kezd megváltozni, és ennek a folyamatnak mi is aktív részesei kívánunk lenni. Ezért teremtünk számukra ideális közeget, akadálymentes környezetet és hozunk létre olyan csapatot, amelynek tagjaként öröm számukra a munka. Ez kézzelfogható eredménnyel jár, hiszen a komoly precizitást igénylő feladatok sem jelentenek számukra problémát” – hangsúlyozza Megyeri Péter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS