Starjobs Kft.: a megváltozott munkaképességű kollégák is teljes értékű alkalmazottak

2021. 03. 02., 10:00

A Starjobs Kft. harmincöt megváltozott munkaképességű munkavállalója 2021 eleje óta új telephelyen, új, modern gépek mellett dolgozik.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2020-ban meghirdetett innovációs – a munkahelyek megtartását is célzó – pályázatán nyert állami támogatást is felhasználva a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Starjobs a főváros X. kerületében, a Szacsvay utcában vásárolt új telephelyet, ahol jelenleg 35 megváltozott munkaképességű munkavállalójuk dolgozik. Munkaidejük napi 4–6 óra, így részmunkaidős foglalkoztatottként úgy juthatnak plusz jövedelemhez, hogy állami ellátásukról sem kell lemondaniuk – hangsúlyozza Megyeri Péter, a Starjobs ügyvezetője.

A Starjobs akkreditált – államilag elismert és bizonyos esetekben kijelölt – foglalkoztató, amely 2017-ben hozta létre a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását célzó központot. „A munkavégzés ezeknek az embereknek a számára új lehetőséget, a munka világába és szokszor a társadalomba való visszatérést jelenti. Az új, magyar gyártású gépek ennek megfelelően félautomata berendezések, amelyeket a megváltozott munkaképességű kollégák is egyszerűen tudnak irányítani” – magyarázza az ügyvezető.

A csapat fő tevékenysége állati és növényi termékek csomagolása, amelyhez egy bonyolult eljárást követően a Nébih engedélyét is megszerezték, az új telephely a Nébih engedélyköteles üzemeinek listájára is felkerült és saját azonosító számmal rendelkezik. Ezen felül címkézést, hajtogatást és más egyszerű – gépparkot, szaktudást nem igénylő – fizikai munkákat is elvállalnak.

„Ezekre a tevékenységekre tapasztalataink szerint sok cégnél nincs elég idő vagy kapacitás, elsősorban az ő megbízásaikra számítunk – mondja Megyeri Péter. – Partnereink között sokan vannak, akiknél hozzánk hasonlóan prioritás a társadalmi felelősségvállalás, számukra természetes, hogy így is segíthetnek.”

„A megváltozott munkaképességű munkatársak alkalmazásakor a hangsúly nem a betegségeken és a fogyatékosságokon, a megkülönböztetésen van, hanem éppen ellenkezőleg: a Starjobs teljes értékű munkavállalóként kezeli őket, tudatosítva bennük, hogy hasznos és felelősségteljes munkát végeznek. A fogyatékossággal élő munkavállalóknak sokáig kellett küzdeniük a negatív megkülönböztetéssel, napjainkban azonban ez a hozzáállás kezd megváltozni, és ennek a folyamatnak mi is aktív részesei kívánunk lenni. Ezért teremtünk számukra ideális közeget, akadálymentes környezetet és hozunk létre olyan csapatot, amelynek tagjaként öröm számukra a munka. Ez kézzelfogható eredménnyel jár, hiszen a komoly precizitást igénylő feladatok sem jelentenek számukra problémát” – hangsúlyozza Megyeri Péter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS