Starjobs Kft.: a megváltozott munkaképességű kollégák is teljes értékű alkalmazottak

2021. 03. 02., 10:00

A Starjobs Kft. harmincöt megváltozott munkaképességű munkavállalója 2021 eleje óta új telephelyen, új, modern gépek mellett dolgozik.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2020-ban meghirdetett innovációs – a munkahelyek megtartását is célzó – pályázatán nyert állami támogatást is felhasználva a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Starjobs a főváros X. kerületében, a Szacsvay utcában vásárolt új telephelyet, ahol jelenleg 35 megváltozott munkaképességű munkavállalójuk dolgozik. Munkaidejük napi 4–6 óra, így részmunkaidős foglalkoztatottként úgy juthatnak plusz jövedelemhez, hogy állami ellátásukról sem kell lemondaniuk – hangsúlyozza Megyeri Péter, a Starjobs ügyvezetője.

A Starjobs akkreditált – államilag elismert és bizonyos esetekben kijelölt – foglalkoztató, amely 2017-ben hozta létre a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását célzó központot. „A munkavégzés ezeknek az embereknek a számára új lehetőséget, a munka világába és szokszor a társadalomba való visszatérést jelenti. Az új, magyar gyártású gépek ennek megfelelően félautomata berendezések, amelyeket a megváltozott munkaképességű kollégák is egyszerűen tudnak irányítani” – magyarázza az ügyvezető.

A csapat fő tevékenysége állati és növényi termékek csomagolása, amelyhez egy bonyolult eljárást követően a Nébih engedélyét is megszerezték, az új telephely a Nébih engedélyköteles üzemeinek listájára is felkerült és saját azonosító számmal rendelkezik. Ezen felül címkézést, hajtogatást és más egyszerű – gépparkot, szaktudást nem igénylő – fizikai munkákat is elvállalnak.

„Ezekre a tevékenységekre tapasztalataink szerint sok cégnél nincs elég idő vagy kapacitás, elsősorban az ő megbízásaikra számítunk – mondja Megyeri Péter. – Partnereink között sokan vannak, akiknél hozzánk hasonlóan prioritás a társadalmi felelősségvállalás, számukra természetes, hogy így is segíthetnek.”

„A megváltozott munkaképességű munkatársak alkalmazásakor a hangsúly nem a betegségeken és a fogyatékosságokon, a megkülönböztetésen van, hanem éppen ellenkezőleg: a Starjobs teljes értékű munkavállalóként kezeli őket, tudatosítva bennük, hogy hasznos és felelősségteljes munkát végeznek. A fogyatékossággal élő munkavállalóknak sokáig kellett küzdeniük a negatív megkülönböztetéssel, napjainkban azonban ez a hozzáállás kezd megváltozni, és ennek a folyamatnak mi is aktív részesei kívánunk lenni. Ezért teremtünk számukra ideális közeget, akadálymentes környezetet és hozunk létre olyan csapatot, amelynek tagjaként öröm számukra a munka. Ez kézzelfogható eredménnyel jár, hiszen a komoly precizitást igénylő feladatok sem jelentenek számukra problémát” – hangsúlyozza Megyeri Péter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS