Útmutató az ülőgarnitúra kiválasztásához

Útmutató az ülőgarnitúra kiválasztásához
2023. 09. 07., 06:15

Bár manapság már az otthonod kényelméből is kiválaszthatod a tökéletes kanapét, de az utóbbi időben olyannyira szélessé vált a kínálat, hogy az, aki nem tudja pontosan, mit is szeretne, hamar el tud benne veszni.

Főként emiatt is íródott meg az alábbi útmutatónk, amelyben ha követed a tanácsokat, akkor hamar rábukkansz majd a számodra ideális modellre.

Döntsd el, hogy milyen kialakítású ülőgarnitúrát szeretnél!

Ha megnézed a Kanape.net ülőgarnitúra kínálatát, akkor láthatod, hogy az ülőalkalmatosságok a kialakításukat tekintve nem csupán 3+2+1 férőhelyesek lehetnek, hanem léteznek kétrészes, 3 vagy 5 személyes fazonok, illetve csupán egy-egy kiegészítővel kombinált kanapék is.

Ezek mindegyike más-más életstílushoz passzol

A háromrészes kivitelek például tökéletesek azok számára, akik aktív társasági életet élnek, és gyakran látják vendégül a barátaikat egy házibuli vagy vacsoraparti alkalmával. Ezek a modellek ugyanis a szabad ülőhelyek biztosítása szempontjából még a hatalmas U-alakú kanapékkal is versenyre kelnek.

A kétrészes ülőgarnitúrák pedig főleg a kisebb nappalikban jelentenek szuper megoldást, hiszen amellett, hogy helytakarékosak képesek elkülöníteni a hangos családi délutánok helyszínét a csendesebb elfoglaltságoktól. A kanapé például elhelyezhető a szoba egyik sarkában a vendégek fogadásához, a fotel pedig a másikban, hogy nyugalomban lehessen olvasni, meccset nézni, horgolni vagy rejtvényt fejteni.

A puffal kiegészített kétrészes ülőgarnitúrák pedig hasznos elemét képezhetik a hosszúra nyúló társasozós estéknek és a filmezős délutánoknak. A puff rész ugyanis kényelmesen körbeülhető, és tágas pakolóhelyet biztosít a nassolnivalóknak, az italoknak és a játéktábláknak.

Ha gyakran fogadsz vendéget, akkor érdemes megfontolnod az ágyazható ülőgarnitúrát

Abban az esetben, ha gyakran megfordulnak nálad ottalvós vendégek, és nincsen külön vendégszoba a házban, akkor mindenképpen érdemes megfontolnod egy ágyazható ülőgarnitúra választását, amelyek a legtöbb esetben a háromrészes típusból kerülnek ki.

Az ülőgarnitúrának színében, anyagában és formáiban is passzolnia kell a nappalid stílusához

Miután sikerült eldöntened, hogy melyik kialakítású ülőgarnitúra a legideálisabb számodra, a végső lépésként egy olyan modellt kell keresned, amely színében és stílusában is illeszkedik a helyiségbe.

A jó hír az, hogy a bútorboltok és a webáruházak kínálatában többféle ülőgarnitúra-stílus közül válogathatsz. Ha például elegáns a nappalid, akkor abban remekül mutatnak majd a klasszikusnak számító, grandiózus bőr ülőgarnitúrák.

Abban az esetben viszont, ha a helyiségben a minimalizmus az uralkodó stílus, akkor egy letisztult formavilágú és semleges színű modellt érdemes választanod. A vintage stílus esetében pedig tanácsos a nappalit egy gazdagon díszített, autentikus ülőgarnitúrával ékesítened.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS