Szaktudást nem igénylő kisegítő állások, amikkel plusz jövedelemre tehetünk szert

Szaktudást nem igénylő kisegítő állások, amikkel plusz jövedelemre tehetünk szert
2023. 06. 07., 06:45

Manapság már számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre a munkaerőpiacon függetlenül attól, hogy milyen szaktudással, illetve végzettséggel rendelkezünk. Ez azt jelenti, hogy a főállásunk mellé is találhatunk olyan munkát, amivel plusz bevételre tehetünk szert.

Erre pedig sok esetben szükség lehet, például ha mondjuk épp lakásfelújításban vagyunk, ha gyarapodott a család, vagy ha egyszerűen csak gyűjtünk egy régóta dédelgetett álom - mondjuk egy nyaralás - megvalósítására.

Bármi is legyen az ok, ami miatt ki szeretnénk egészíteni a családi kasszát, ha körülnézünk a Salgótarjánállás.hu oldalon, akkor láthatjuk, hogy milyen sokféle lehetőség közül válogathatunk. De mit is érdemes tudni ezekről a munkakörökről? Ebben az írásunkban erre a kérdésre adunk választ.

Milyen konkrét munkák közül válogathatunk?

Szaktudást nem igénylő konyhai kisegítő állás lehet az első dolog, ami az eszünkbe jut. Ez ugyanis az egyik leggyakoribb és legkeresettebb pozíció azok közül, amik nem igényelnek szaktudást vagy végzettséget, mégis viszonylag jól lehet keresni vele.

Amennyiben jó fizikummal és megfelelő állóképességgel rendelkezünk, akkor raktári munkát is vállalhatunk a főállásunk mellett, sőt, még akár takarítóként is elhelyezkedhetünk. Ezek is olyan munkák ugyanis, amiket rugalmasan, végzettség nélkül tudunk folytatni.

Mik a szaktudást nem igénylő kisegítő állások sajátosságai?

Az egyik legfontosabb jellemzőjük, hogy rugalmasan, akár részmunkaidőben is el lehet vállalni őket, ami lehetővé teszi azt, hogy egy fix munkarendű főállás bellé is be tudjuk illeszteni őket. Mivel ezekre az állásokra nincs túl nagy kereslet, ezért nagy esély van arra, hogy a jelentkezésünket siker koronázza.

Mint, ahogy a nevükben is benne van, nincs szükség arra, hogy szakirányú végzettséggel vagy bármilyen iskolázottsággal rendelkezzünk. Ez annak köszönhető, hogy bár speciális, de könnyen elsajátítható feladatokat kell elvégezni, amiknek a rejtelmeibe egy tapasztaltabb munkavállaló könnyen be tud avatni minket.

Mitől függ, hogy mennyi pénzt tudunk keresni velük?

Az, hogy pontosan mekkora összegű plusz jövedelemre tehetünk szert egy ilyen munkával, több mindentől is függ. Ha például az esti órákban dolgozunk, vagy esetleg elvállaljuk az éjszakai műszakot, akkor magasabb bérezésre számíthatunk.

A fizetés ugyanakkor nagymértékben függ attól is, hogy mennyire nehéz fizikai munkáról van szó, illetve, hogy szükség van-e valamilyen speciális készségre, például idegen nyelv ismeretére. Amennyiben igen, az is növelheti a munkabérünket.

Látható tehát, hogy jó pár lehetőség áll rendelkezésünkre, ha az a célunk, hogy a meglévő fizetésünket egy kicsit feljebb tornásszuk. Nem feltétlenül kell átképeznünk magunkat vagy bármilyen komolyabb szaktudásra szert tennünk, az álláshirdetések között ugyanis találhatunk olyan munkaköröket, amikhez nem kérnek végzettséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS