Létezik kíméletes megoldás az aknés bőr kezelésére

Létezik kíméletes megoldás az aknés bőr kezelésére
2023. 09. 03., 06:00

Az emberi bőr tökéletes tükörképe az egészségi állapotunknak. Az egyik leggyakoribb probléma az akné, mely főként a zsíros bőrűek betegsége, és kialakulását elsősorban a túlzott fagyútermelés okozhatja.

Az arcon, vállon, mellkason és háton jelentkező eltérő méretű pattanások és kiütések esztétikailag, lelkileg és fizikailag is károsítják a betegeket. Több ok is vezethet ennek a bőrbetegségnek a kialakulásához, akár öröklött hajlam, a zsírsavak felszaporodása, a szőrtüszők érzékenysége és a hormonok hatása is.

Az Aesthetica Orvosi Központ akné kezelése hatékony és tartós megoldást kínál. A bőr problémái közül az akné az egyik leginkább fájdalmas állapot, főként ha gyulladt, gennyes formájában van jelen. Mielőtt az akné kezelésébe fognánk, érdemes a betegség súlyosságát a Burton-skálán meghatározni, így könnyebben megtalálható a hatékony gyógymód.

Az akné kialakulásának okai

Mivel elsősorban a fiatalabb korosztály érintett a vörös és gyulladt, pattanásos bőr kialakulásában, így kiemelten fontos, hogy a megállapítsuk, mi okozza a betegséget, mely után a hatékony kezelését is meg tudjuk határozni.

A pubertás korban a hormonok változása befolyásolja a faggyútermelést, mely így könnyen túltermelődhet, ami folytán fekete, fehér vagy piros foltok, hólyagok jelennek meg a bőrfelületen. A rosszul kezelt pattanások terjedése és gyulladása fokozza a problémát. A genetika és a stressz szintén hozzájárulhat az akné megjelenéséhez.

Burton-skála

Többfajta kezelési módja lehet az akné eltüntetésének. Azonban a legmegfelelőbb módszer kiválasztása előtt érdemes tájékozódni a betegség súlyosságáról. Ehhez a Burton-skála hat fokozata ad támpontot. Az I-es fokozattól induló mérési rendszer legalján olyan bőrtípus áll, ahol alig észlelhető, néhány zárt fekete mitesszer, valamint néhány fehér nyitott elváltozás látható.

A skálán felfelé haladva egyre súlyosabb problémákat tapasztalhatunk. A VI-os fokozatú aknés bőrelváltozás a legrosszabb állapot, amely alatt azt értjük, hogy számos göbös, cisztás elváltozás található a bőrfelületen. Sajnos ebben az esetben már a bőr alsó rétege is elváltozik, így nehezebben kezelhető a betegség.

Kezelési módok

Az akné súlyosságától függően többféle kezelési lehetőség közül választhatunk. Az alacsony fokozatú bőrelváltozásokat profi bőrápolási termékekkel kezelhetjük, mint például az antibakteriális lemosók, tonikok. A kozmetikusok által végzett bőrtisztítás szintén megoldhatja a kevésbé súlyos gondokat.

A személyre szabott esztétikai kezelések hozhatják meg a látványos javulást. Ezek első lépésként a bőr gyulladásos állapotának megszüntetését célozzák meg. A tisztító kezelésekkel enyhítik az irritált felületet. A profi lézeres kezelések megszabadítják a bőrt az aknéktól, és még a hegesedésre is megoldást kínálnak.

Ezen kezelések hatására elérhetjük célunkat, mely a gyulladás megszüntetése, az aknék eltűnése és az egyenletes arcbőr kialakítása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS