Hogyan segítheti a Facebook-hirdetés a helyi marketinget?

2021. 05. 11., 06:00

Hosszú idő után egyre többször láthatunk „Nyitva vagyunk”, „Újra megnyitottunk” és hasonló táblákat, feliratokat a boltok környékén. Sajnos sok vállalkozás nem tud újranyitni, sok bolt szűnt meg a járvány ideje alatt. Nem minden terméket/szolgáltatást lehet áthelyezni az online térbe. 

Akik túlélték a karantént, azok most nagyon örülnek a kiéhezett vásárlók tömeges érkezésének, de ez a roham csak időszakos. Ebben a cikkben adunk néhány ötletet, amellyel fenntartható a vásárlók érdeklődése hosszabb távon is.

Helyi vállalkozások reklámozása

A helyi vállalkozásoknak minden vásárlóra szükségük van az újrainduláshoz. Vannak tipikusan olyan termékek, amelyeket a vevők a környékbeli boltokban szereznek be, például ahol a szállítási költség relatíve magas, vagy nem lehet hosszú távra készletezni belőlük. Szolgáltatásokból is van jó néhány, amelyet nem lehet online végezni. A bevételkiesés kompenzálására nem elég a régi vevőkre támaszkodni, új vásárlókra is szükség van. 

A helyi újságok, plakátok, szórólapok, TV és rádió mellett a Facebook-hirdetések is nagy segítséget nyújthatnak ebben. A Facebook-hirdetések esetén sokszor előfordul az impulzusvásárlás. A Google Ads-hirdetésekkel szemben itt nem lehet abból kiindulni, hogy valaki szeretné a terméket, ezért rákeres.

A közvetlen termékreklám helyett népszerűsítheti a márkát azzal, hogy valamilyen értéket ad a látogatóknak, ha rákattintanak a hirdetésre. Ha sikerül jól megcéloznia a célközönséget, akkor ezek a látogatók vissza fognak térni Önhöz.

A sikeres helyi Facebook-kampány 3 pillér

1. Helyben és gyakran vásárolt termékek - a nem tartós élelmiszereket például nem az interneten fogják keresni, hanem megnézik, hol a legközelebbi bolt, ahol be tudják szerezni. Érdemes tehát a helybelieknek megmutatni, hogy Ön ott van közel hozzájuk.

2. Egy meghatározott földrajzi területen élő emberek pontos célzása - meghatározhatja, hogy a hirdetés csak azok számára legyen látható, akik bizonyos hatótávon belül élnek, autóval, tömegközlekedéssel vagy gyalogosan meg tudják közelíteni a boltját.

3. A célközönség pontosítása - a közvetlen közelben élő emberek közül is lehet válogatni például életkor, családi állapot vagy akár érdeklődési kör szerint, sőt létezik olyan célzás is, amikor egy vásárlóhoz hasonló profilú embereket keresünk. Fontos, hogy egy helyi vállalkozásnál a célközönség nagysága ne haladja meg az 50 ezer főt.

Amennyiben segítséget szeretne a célközönség beállításához, vegye fel a kapcsolatot a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakembereivel!

További célzási lehetőség a korábbi látogatók vagy vásárlók elérése, amely a Facebook-hirdetéseknél szintén beállítható.

A siker titka a jó hirdetés

Alapvetően a kattintások száma határozza meg a Facebook-hirdetések sikerét. A legnagyobb hatása a képeknek és videóknak van, ezek általában jobb konverziót eredményeznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS