Használd ki a fáraók ajándéka nyújtotta előnyöket!

Használd ki a fáraók ajándéka nyújtotta előnyöket!
2023. 10. 05., 05:30

A történészeknek hála ma már sokat tudunk az egyiptomiak kultúrájáról, illetve a temetkezési szokásaikról. Tudjuk például, hogy haláluk után a fáraókat gondosan „felkészítették” a túlvilági utazásra, és a sírjukba értékes tárgyakat helyeztek.

Arról azonban már keveset hallunk, hogy az ékszerek, kincsek mellé lenmagot is rejtettek, amit útravalóul szántak a fáraónak. Már ők is tudták ugyanis, hogy ezekben az apró barna magocskákban értékes hatóanyagok rejlenek. Gyógyhatást tulajdonítottak nekik, és azért tették a sírba, mert úgy vélték, hogy védelmezik a halottat.

Ha erről bővebben is olvasnál, akkor keresd „A fáraók ajándéka” című bejegyzést a Sunpure Magyarország blogjában. Ha a történelem helyett inkább a lenmag pozitív tulajdonságai érdekelnek, akkor ez a mostani cikkünk neked szól. Nézzük, mi mindent érdemes tudni róla, és miért érdemes rendszeresen fogyasztani!

Egy igazi szuperélelmiszer, amiben sok a fehérje

A lenmagról ma már biztosan tudjuk azt, amit az egyiptomiak sejtettek: egy igazi szuperélelmiszerről van szó, ami értékes hatóanyagai révén jótékonyan hat az emberi testre, emiatt pedig érdemes sokat fogyasztani belőle. Ha így teszünk, akkor a magok hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.

Mindenekelőtt azzal érdemes tisztában lenni, hogy a lenmagnak kimagaslóan nagy a fehérjetartalma, mivel az meghaladja a 18 %-ot. Ha tehát a mindennapokban kevés fehérjedús ételt fogyasztunk, és szeretnénk ezen változtatni, vagy az átlagosnál több fehérjére van szükségünk, mert mondjuk izmot építünk, akkor mindenképpen jó, ha a lenmag is a tányérunkra kerül.

Ez azonban még nem minden, ugyanis nemcsak fehérjében, hanem esszenciális olajokban is nagyon gazdag, amire a szervezetünknek szintén nagy szüksége van ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni.

Ezenkívül pedig A-, B-, C-, D-, E-vitaminokat és ásványi anyagokat, például cinket, foszfort, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, amivel hatékonyan támogatja az egészségünket.

Áztatva, őrölve jól felszívódik

Fontos tudnunk, hogy mivel a lenmag kemény burokkal rendelkezik, ezért önmagában fogyasztva nem annyira hatékony. A gyomrunk ugyanis nagyon nehezen tudja feloldani ezt a masszív „héjat”, ebből kifolyólag tehát nem lesz megfelelő a felszívódás.

Szerencsére néhány egyszerű technikával megoldhatjuk ezt a problémát. Beáztathatjuk például a magokat vízbe, annak hatására ugyanis a burok fellazul, de le is darálhatjuk és akár lisztként is felhasználhatjuk őket.

Fogyasszunk sok lenmagot!

Láthatod tehát, hogy a lenmag valóban egy nagyon értékes élelmiszer, amiről már az egyiptomiak is tudták, hogy érdemes rendszeresen fogyasztani. Amellett, hogy nagyon magas a fehérjetartalma, esszenciális olajokban és vitaminokban is rendkívül gazdag.

Ha tehát törekszünk arra, hogy egészségesen táplálkozzunk vagy az esetleges „hiányokat” szeretnénk pótolni az étrendünkkel, akkor mindenképpen megéri gyakrabban nyúlni ezekhez a kis barna magocskákhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS