Ezek most a legfelkapottabb árucikkek a divatwebáruházakban

2021. 12. 21., 15:14

A magyarok 68 százaléka novemberben vagy december első hetében tervezte beszerezni az ajándékokat. A GLAMI divatkereső szakértői összehasonlították a 2020-as és 2021-es magyarországi keresési adatokat.

A GLAMI divatkereső adatai szerint a tavaly novemberben legnépszerűbb termékkategóriák iránt idén csökkent az érdeklődés.

2021-ben jelentős visszaesés volt tapasztalható a hálóruha (-28.24 százalék), a fürdőköpeny (-40 százalék), az ágynemű (-74.67 százalék), és a fitnesz ruházat (-97.92 százalék) kategóriákban is.

A tavalyi adatokat alapul véve idén novemberben viszont jelentősen nőtt a kereslet a dzsekikre és kabátokra (+79.51 százalék), tornacipőkre (+16.99 százalék), valamint jellemző, hogy a november folyamán a karácsonyi ajándékok helyett a fogyasztók inkább még az egyes drágább darabok akciós áron történő beszerzésére koncentráltak az olyan nagyobb árleszállítások során mint a Black Friday, vagy a Cyber Monday.

Ezzel szemben december első hetében már hirtelen növekedés volt tapasztalható számos olyan kisebb, illetve olcsóbb árucikk területén, amelyet vélhetően karácsonyi ajándéknak szánnak a vásárlók.

Ebben az időszakban a férfiaknak szóló termékek közül a pénztárcák, övek, kesztyűk és sálak fogytak a legjobban, valamint továbbra is az egyik legkelendőbb árucikk maradt az arcmaszk, bár idén már inkább az olyan prémium márkákat keresik, mint például a Tommy Hilfiger.

Tavaly decemberhez képest 69,5 százalékkal nőtt az erotikus jelmezekre történő keresések száma, az egekbe szökött a leopárdmintás termékek iránt kereslet, miközben a tavaly slágerterméknek számító pizsamák iránti érdeklődés például 83,5 százalékkal csökkent.

A női termékek közül decemberben a táskák iránti kereslet 50 százalékkal nőtt a novemberihez képest, ezen belül a Calvin Klein táskákra való keresések száma pedig több mint duplájára nőtt (+111 százalék). Meglepő módon a karácsonyi pulóverek idén nemhogy nem produkáltak lenyűgöző növekedést, hanem inkább a tavalyi évhez képest jelentős, 57 százalékos visszaesés volt tapasztalható a kategóriában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS