Ezek most a legfelkapottabb árucikkek a divatwebáruházakban

2021. 12. 21., 15:14

A magyarok 68 százaléka novemberben vagy december első hetében tervezte beszerezni az ajándékokat. A GLAMI divatkereső szakértői összehasonlították a 2020-as és 2021-es magyarországi keresési adatokat.

A GLAMI divatkereső adatai szerint a tavaly novemberben legnépszerűbb termékkategóriák iránt idén csökkent az érdeklődés.

2021-ben jelentős visszaesés volt tapasztalható a hálóruha (-28.24 százalék), a fürdőköpeny (-40 százalék), az ágynemű (-74.67 százalék), és a fitnesz ruházat (-97.92 százalék) kategóriákban is.

A tavalyi adatokat alapul véve idén novemberben viszont jelentősen nőtt a kereslet a dzsekikre és kabátokra (+79.51 százalék), tornacipőkre (+16.99 százalék), valamint jellemző, hogy a november folyamán a karácsonyi ajándékok helyett a fogyasztók inkább még az egyes drágább darabok akciós áron történő beszerzésére koncentráltak az olyan nagyobb árleszállítások során mint a Black Friday, vagy a Cyber Monday.

Ezzel szemben december első hetében már hirtelen növekedés volt tapasztalható számos olyan kisebb, illetve olcsóbb árucikk területén, amelyet vélhetően karácsonyi ajándéknak szánnak a vásárlók.

Ebben az időszakban a férfiaknak szóló termékek közül a pénztárcák, övek, kesztyűk és sálak fogytak a legjobban, valamint továbbra is az egyik legkelendőbb árucikk maradt az arcmaszk, bár idén már inkább az olyan prémium márkákat keresik, mint például a Tommy Hilfiger.

Tavaly decemberhez képest 69,5 százalékkal nőtt az erotikus jelmezekre történő keresések száma, az egekbe szökött a leopárdmintás termékek iránt kereslet, miközben a tavaly slágerterméknek számító pizsamák iránti érdeklődés például 83,5 százalékkal csökkent.

A női termékek közül decemberben a táskák iránti kereslet 50 százalékkal nőtt a novemberihez képest, ezen belül a Calvin Klein táskákra való keresések száma pedig több mint duplájára nőtt (+111 százalék). Meglepő módon a karácsonyi pulóverek idén nemhogy nem produkáltak lenyűgöző növekedést, hanem inkább a tavalyi évhez képest jelentős, 57 százalékos visszaesés volt tapasztalható a kategóriában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS