Az UNICEF gyermekvédelmi programját is támogatja a SPAR

2020. 04. 08., 16:00

Még több szendviccsel segíti a kórházakban dolgozók megfeszített munkáját a SPAR az Etesd a Dokit! civil kezdeményezés keretében. A vállalat emellett az UNICEF Magyarország felhívására pénzügyi támogatást nyújt és szendvicseket biztosít a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és a gyermekvédelmi rendszerben dolgozóknak.

„Köszönettel tartozunk a magyar egészségügyben dolgozóknak, akik nap mint nap emberfeletti munkát végeznek a koronavírus járvány alatt. Látjuk, hogy további segítségre van szükségük, ezért bővítjük az Etesd a Dokit! kezdeményezést és további 2 ezer szendviccsel járulunk hozzá a fővárosi kórházak orvosainak, ápolóinak étkeztetéséhez. Az egészségügyi szektor mellett azonban egy másik különösen veszélyeztetett helyzetben lévő csoportra is figyelmet kell fordítani. A SPAR is csatlakozott az UNICEF Magyarország felhívásához, amely a koronavírus-járvány legkiszolgáltatottabb érintettjeit, azokat a gyerekeket próbálja segíteni, akik másra nem számíthatnak” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az egészségügy mellett kevesebb figyelmet kaptak a gyermekvédelmi szektorban dolgozók, akik szintén megfeszített munkát végeznek. Példaértékű az UNICEF Magyarország munkája, amely most arra törekszik, hogy a gyermekvédelem intézményrendszerének, a hátrányos helyzetű, beteg, nehéz helyzetben lévő gyerekeknek segítsen a járvány idején.

A SPAR 2 millió forinttal támogatja ebben a munkában az UNICEF Magyarországot, valamint ezer szendviccsel járul hozzá a gyerekvédelmi intézményekben élő gyermekek és a velük foglalkozó szakemberek étkeztetéséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS