Az értékesítők munkáját is segíti a ChatGPT

2023. 06. 06., 12:22

A hazai értékesítők közel 70 százaléka már legalább egyszer alkalmazta a ChatGPT-t munkája során, hogy időt nyerjen a mesterséges intelligencia segítségével. Az adatok és a visszajelzések arra utalnak, hogy a ChatGPT lehet az értékesítők legújabb fegyvere – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából.

Egy évet vert a ChatGPT az Instagramra és a TikTokra

A The Guardian és a Similarweb kutatásai alapján a ChatGPT iránti érdeklődés elképesztő mértékben nőtt az elmúlt időszakban. A világszerte havi 1.8 milliárd felhasználót számláló mesterséges intelligencia rendszer az első komoly mérföldkőnek számító egymilliós felhasználói számot 5 nap alatt érte el, ehhez az Instagramnak és a TikToknak körülbelül egy évre volt szüksége.

„Nem meglepő, hogy felhasználása igen széleskörű lehetőségeket rejt magában, többek között az értékesítői szakma is felfigyelt rá, mint lehetséges eszközre” – mondta Nagy Béla, a Comline Budapest tulajdonosa és vezető trénere.

Az értékesítésben már használják

Az értékesítői szakma is felfigyelt a ChatGPT által hordozott lehetőségekre, hiszen a néha rozsdásodással küzdő dolgozók kreativitást és új lendületet meríthetnek belőle, a megtakarított időről nem is beszélve. Felhasználási módja ebben a szakmában már most nagyon változatos képet mutat Magyarországon, az évente 120 cég közel 2000 értékesítőjét képző magyar tréningcég hazai ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy „az értékesítők közel 70 százaléka használta már legalább egyszer a mesterséges intelligencia rendszert, például információ gyűjtésre, ajánlatok megírására, kifogáskezelési és érvelési szövegek elkészítésére” – tette hozzá Nagy Béla.

Megváltozott gondolkodásmód

A mesterséges intelligencia rendszer használata másfajta gondolkodási módot igényel, mint például egy sima Google keresés, vagy egyszerű szövegírás. A ChatGPT-vel való sikeres együttműködés alapja a megfelelő kérdezés, amely nem mindig áll rendelkezésére a felhasználónak.

„Nagyon fontos, hogy az értékesítői munkát, amely a személyes kapcsolaton és kapcsolódáson alapul, nem lehet mesterséges intelligenciára cserélni, a gondolkodást nem lehet gépesíteni. Azonban hatékonnyá lehet tenni, részben, akár az értékesítési asszisztens szerepét is betöltheti a ChatGPT” – tette hozzá Nagy Béla.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS